El doctor Pedro Cavadas

La premonició de Pedro Cavadas que ara pren sentit: «No sembla una broma»

Un nou informe torna a sembrar les sospites sobre el perillós origen del coronavirus

Era gener del 2020 quan el doctor Pedro Cavadas, un prestigiós cirurgià valencià, va advertir del potencial perill del virus que havia aparegut a la Xina. El van titllar d'alarmista i propagador de farses. Setmanes després va esclatar una de les pitjors pandèmies de les darreres dècades, la del coronavirus.

Tres anys després, l'Organització Mundial de la Salut parla de punt d'inflexió perquè el virus està sota control. Ja gairebé no es veuen les màscares, les UCI dels hospitals tornen a ser buides, i el món avança cap a la normalitat. Però hi ha una cosa que segueix preocupant, i molt, els experts.

Es tracta de l'origen del coronavirus, que des del principi ha estat envoltat de la polèmica i ha estat objecte de tota mena de conspiracions. Ara surt a la llum un document dels Estats Units que sembla aclarir-ho tot. I de passada dona la raó a Pedro Cavadas sobre la seva premonitòria advertència.

L'origen del coronavirus, per fi a la llum?

Un informe del Departament d'Energia dels Estats Units torna a sembrar les sospites sobre l'origen del coronavirus. El document apunta a una fugida de laboratori com a causa més probable. I assegura que el coronavirus ja circulava per Wuhan, la Xina, el novembre del 2019.

Una sanitària manipulant una prova PCR
El coronavirus ha provocat la pitjor pandèmia en molt de temps | GTRES

La Xina sempre ha sostingut que l'origen del coronavirus va ser un contagi fortuït en un mercat de Wuhan. Però des dels Estats Units es va difondre la sospita d'un possible accident en un laboratori d'armes biològiques. Fins ara, cap prova ha estat definitiva per aclarir-ho.

L'informe que acaba de sortir a la llum apunta a la fuga de laboratori encara que descarta que es tractés d'un programa xinès d'armes biològiques. Tot i així, la Xina ha respost titllant l'informe de propaganda amb zero valor científic. Però ja el gener del 2020 Pedro Cavadas va alertar del que estava passant.

Els avisos reiterats del doctor Cavadas

Mentre tothom mirava cap a una altra banda i el Govern espanyol parlava d'una grip corrent, Pedro Cavadas va llançar un missatge clar. «Quan es construeix un hospital amb 800 retroexcavadores de 100 tones i un megahospital en tres setmanes, és que això no és una broma», va alertar.

Pel doctor, les imatges que arribaven de la Xina eren l'evidència que estava passant una cosa molt greu. «És un virus que s'encomana fàcilment i que és molt agressiu», va avisar. I contra el pensament general, va advertir que podia desencadenar una pandèmia que delmés la població mundial.

En aquells moments, les autoritats xineses donaven dades oficials molt per sota de la realitat. «No cal ser molt llest per pensar que són deu o cent vegades més», va afirmar el metge valencià. «No sembla una broma per vendre màscares», va incidir una vegada més.

119.380 morts a Espanya

Pedro Cavadas no és epidemiòleg, sinó que ha llaurat el seu prestigi com a especialista en reconstrucció estètica. De fet, figura a la llista Forbes com un dels millors metges del món. Tot i no ser expert en epidèmies, en va tenir prou amb una mica d'observació i de sentit comú.

Pedro Cavadas.
Pedro Cavadas figura a la llista de millors metges del món | Twitter

Poc després dels advertiments l'OMS va decretar l'emergència mundial i el Govern espanyol va decretar l'estat d'emergència i el confinament. Tres anys després, 119.380 espanyols han mort de coronavirus. Segons dades oficials, hi ha hagut almenys 13,7 milions de contagis.

Les paraules de Pedro Cavadas sobre l'origen del coronavirus tornen a ressonar avui que la polèmica és més viva que mai. Cada cop sembla menys probable que fos un simple contagi fortuït. En canvi, va prenent més veracitat les teories que apunten a una fugida (voluntària o no) d'un laboratori.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!