El Papa emèrit, Benet XVI

Gran preocupació per l'estat de salut del Papa emèrit Benet XVI

Segons el seu biògraf, el Papa es troba greu per una infecció d'herpes zòster a la cara

Segons publica el diari alemany 'Passauer Neue Presse', el Papa emèrit Benet XVI, de 93 anys, es troba greument malalt per una infecció d'herpes zòster a la cara. Benet XVI podria patir aquesta malaltia des del mes de juny, quan va tornar de Roma després de visitar al seu germà, l'arquebisbe Georg Ratzinger. El biograf del Papa emèrit, Peter Seewald, va declarar al citat mitjà que havia visitat a Benet XVI i l'havia trobat «extremadament delicat», encara que es mostrava optimista

«Encara raona i manté la memòria»

Seewald va visitar a Benet XVI el passat dissabte per entregar-li la seva biografia. Va ser llavors quan va fer saltar totes les alarmes advertint del delicat estat de salut de l'emèrit. Tot i això, Seewald explicava que el Papa «encara raona i manté la memòria, encara que la seva veu és pràcticament imperceptible». 

Seewald i Benet XVI han publicat conjuntament quatre llibres d'entrevistes amb una tirada internacional de prop de tres milions d'exemplars. La de Seewald és la biografia més àmplia i detallada del Papa emèrit, que ja va per la tercera edició i s'espera que es tradueixi a deu idiomes més. Segons explicava el biògraf, «el Papa emèrit va dir que si recuperava forces, possiblement tornaria a escriure unes línies». 

Declaracions del Vaticà

Poques hores després de les paraules de Peter Seewald, l'oficina de premsa del Vaticà va publicar un comunicat on asseguraven que «l'estat de salut del papa emèrit no és motiu d'especial preocupació, excepte pel fet que té 93 anys i s'està recuperant d'una fase aguda d'una infecció dolorosa, però no greu». 

Tal com asseguren els experts, l'herpes zòster és una erupció cutània vesicant (ampolles) i dolorosa provocada pel mateix virus de la varicel·la. Alguns dels símptomes més habituals són el dolor, l'entumiment i el formigueig de la zona afectada, una erupció cutània molt visible i ampolles que generen crostes i picor. A més, si el quadre es complica, pot donar lloc a febre, mal de cap i una forta sensació de fatiga. Aquesta infecció no té per què suposar cap risc, encara que és cert que es poden presentar complicacions en pacients d'avançada edat, com és el cas de Benet XVI.