El Govern, preocupat per l'última decisió de Sánchez amb les restriccions a Espanya

Aragonès i Budó retreuen al govern espanyol «la manera de fer» amb el final de l'estat d'alarma

Descontentament al Govern per la decisió del govern espanyol de deixar en mans de la justícia la possibilitat que les comunitats autònomes puguin decretar mesures restrictives una vegada hagi acabat l'estat d'alarma. El vicepresident del Govern en funcions i la portaveu de l'executiu en funcions, Pere Aragonès i Meritxell Budó, han carregat aquest dimarts contra les estratègies de l'Estat i Pedro Sánchez per a la sortida de l'estat d'alarma. Cap dels dos ha volgut comentar al detall el decret del govern espanyol que permetria les comunitat autònomes recórrer al Tribunal Suprem aquelles mesures anti-Covid que tombin els tribunals superior de justícia de cada comunitat, ja que asseguren que ni l'han vist ni se'ls ha notificat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Amb tot, ha estat Budó qui ha explicat que el Govern està preocupat pel fet «que es traslladi a instàncies judicials unes decisions que s'han de basar en criteris sanitaris i que han de marcar les autoritats sanitàries». En aquest sentit, la portaveu en funcions ha concretat que «traslladar als estaments judicials la gestió de la pandèmia provocarà l'endarreriment en la presa de decisions que haurien de ser urgents».

Per la seva banda, Aragonès, que també ha lamentat no haver pogut llegir el decret del govern espanyol perquè no se'ls ha comunicat, ha retret a Sánchez que «aquesta no és la manera de fer». «Si estem gestionant la sortida d'un estat d'alarma, estaria bé que ho compartís», ha comentat.

Aragonès carrega contra Pedro Sánchez per les vacunes

Pere Aragonès ha aprofitat la compareixença d'aquest migdia per retreure al govern de Pedro Sánchez que «no hagi permès a la Generalitat espaiar l'aplicació de la primera i la segona dosi per guanyar gent vacunada amb almenys una dosi» ni hagi resolt «què passa amb la segona dosi dels que ja han rebut la primera punxada de la vacuna d'AstraZeneca».

En aquest sentit, cal recordar que el Govern va demanar al Ministeri de Sanitat ampliar el temps entre la primera i la segona dosi de les vacunes de Pfizer i Moderna en persones menors de 80 anys. La qüestió, que es va debatre a la Comissió de Salut Pública, va ser rebutjada i el protocol d'ambdues vacunes es va mantenir.


Comentaris

envia el comentari