YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Preocupació al Govern de cara a les visites durant el dia de Reis

Sergio Delgado recomana que les visites siguin tan curtes com sigui possible i, si és hi ha possibilitat, a l'aire lliure

Imatge de tres regals, embolicats i amb llaços de color plata, or i vermell
Les visites a cases per recollir els regals el dia de Reis preocupen als responsables de Protecció Civil. | Pixabay

Després d'haver-se superat bona part de les festes nadalenques, la preocupació del Govern se centra ara en el dia de Reis. Des de Protecció Civil s'ha alertat dels riscos que suposarà la mobilitat d'aquesta jornada, amb visites familiars per recollir regals i que pot suposar un increment en la propagació del coronavirus. Ho ha dit el subdirector de Planificació i Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, en una entrevista aquest dissabte al programa 'Via Lliure' de RAC 1.

En aquest sentit, Delgado ha demanat a la ciutadania la màxima prudència de cara al dia de Reis, recomanant que les visites siguin tan curtes com sigui possible i, si hi ha possibilitat, a l'aire lliure. En cas de fer-se en espais tancats, ha demanat que s'utilitzi mascareta, distància de seguretat i una bona ventilació. El subdirector de Protecció Civil ha assegurat que «les trobades puntuals del dia de Reis, en què els menors van a casa dels padrins o dels avis són un element de risc».

Sergio Delgado s'ha mostrat comprensiu davant els inconvenients d'utilitzar la mascareta de manera constant, però ha enviat un crit d'alerta. «És complicat anar a veure un familiar proper i estar constantment amb mascareta. Però és l’única manera. El moment és crític», ha dit.

Preocupant increment dels indicadors de la pandèmia

En l'entrevista al programa 'Via Lliure', Sergio Delgado ha recordat que des del pont de la Constitució s'ha produït un preocupant increment en la incidència de la pandèmia. En particular, el responsable de Protecció Civil s'ha referit als casos registrats en els darrers 14 dies, que han passat de 200 casos per cada 100.000 habitants fins a gairebé el doble. Així, aquest dissabte, la incidència se situa en 377 casos per cada 100.000 habitants.

El risc de rebrot, que avui és de 368 punts, es manté més o menys estable per sobre dels 350 punts des dels dies posteriors al pont de la Constitució, mentre que s'ha reduït de manera important l'Rt, que ha baixat poc més de mig punt —d'1,54 a 1,02. L'indicador que s'ha disparat és la positivitat de les proves, passant en tres setmanes del 4,85% al 7,58% d'aquest dissabte.


Comentaris

envia el comentari