YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'Hospital del Mar, preocupat davant el repunt de casos de coronavirus a Barcelona

Des del centre mèdic estan «preparats i a l'expectativa»

Un voluntari de Proactiva Open Armas realitza un test ràpid de Covid-19 a un treballador sanitari de la residència geriàtrica Redós de Sant Pere de Ribes, al Garraf, el 30 d'abril del 2020
El repunt de casos de coronavirus a Barcelona fa que els centres mèdics estiguin «a l'expectativa» | CatalunyaDiari

El repunt de contagis que s'ha detectat a Barcelona fa que centres mèdics de la ciutat estiguin en guàrdia encara que el nombre actual d'ingressos per Covid-19 sigui molt baix a l'Hospital de Mar i al de Vall Hebron. Un fet que ha confirmat el cap de servei de malalties infeccioses de l'Hospital de Mar, Juan Pablo Horcajada: «És preocupant perquè es nota un canvi, una nova fase, no deixa de ser un reflex del que va passar durant la revetlla i els dies previs».

En aquest sentit, Horcajda ha explicat al programa 'Tot es mou' de TV3 que des del centre mèdic «estem preocupats per aquest repunt que s'està detectant a la comunitat i atents per si després pot arribar a l'hospital, estem preparats i a l'expectativa». No obstant això, ha assenyalat que hi ha molt pocs casos al centre i que molts «són persones que venen per altres malalties i se'ls fa la prova i donen positiu».

«És qüestió de trobar l'equilibri»

L'existència de nous casos de coronavirus és lògica, ja que és impossible mantenir a zero els casos quan s'han aixecat les mesures de confinament i per tant aquesta ja no és complet. És per això, que el doctor assegura que els equips de salut pública treballen per «trobar l'equilibri entre reactivar l'economia i tenir una sèrie de casos però de manera controlada».

Horcajada ha admès que hi ha situacions «que els metges no aproven», com les donades a la platja de la Barceloneta, però assenyala que és a l'interior dels edificis «on s'ha de tenir més cura» perquè és en espais tancats on el virus «és molt més susceptible a ser diluït per l'aire i concentrar-se».

«Això no s'ha acabat»

Juan Pablo Horcajada ha recordat que «això no s'ha acabat» tot assenyalant que quan la corba de contagis es va aplanar i van disminuir els ingressos per Covid-19 als hospitals, la gent va interpretar-ho com «un missatge que el virus s'ha acabat» però aquest no és el cas.

Així doncs, Horcajada ha demanat que es continuï tenint molta cura i «hem de continuar pensant que la persona que tenim al costat, encara que no tingui símptomes». Finalment, ha recordat que «en gran part és a les nostres mans, és una qüestió de comportament individual».


Comentaris

envia el comentari