La seriosa advertència d'un metge espanyol: «Compte, que al març ens va passar una cosa semblant»

Assegura que l'estratègia espanyola opta per conviure amb el virus, a diferència d'altres països que són més directes

Imatge d'un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència gironina el 25 de maig de 2020
El doctor Carballo explica que l'estratègia espanyola opta per conviure amb el virus, a diferència d'altres països que són més directes | ACN

Els rebrots al nostre país comencen a preocupar a les autoritats i els mitjans de comunicació comencen a fer-se ressò. Aquesta preocupació s'ha accentuat aquests últims dies amb el tancament de dues comarques espanyoles, una a Lleida i una altra a Lugo. És per això que, aquest passat dissabte, 'LaSexta Noche' va entrevistar el doctor César Carballo, metge adjunt del Servei d'Urgències de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid, amb la finalitat que exposés les seves idees sobre els nous rebrots i la possibilitat d'un nou confinament.

  

seriosa advertència

L'estratègia espanyola: conviure amb el virus

El doctor Carballo va explicar que les autoritats espanyoles estan optant per l'estratègia de conviure amb el virus, cosa que va provocar greus conseqüències com les que hem vist aquesta última setmana. En canvi, en altres països han optat per ser molt més agressius i anar a tallar-li el cap, eliminar aquest virus radicalment. Una altra de les presents a la taula de debat dirigida per Iñaki López era Graciela Almendral, directora d''Indagando TV', que va lamentar la falta d'«un pla clar que digui com actuar davant els brots». Segons ella, s'hauria d'elaborar una guia real que confirmi quin tipus de confinament cal fer.

També van destacar les paraules d'Almendral, que va voler recordar que «Espanya està sent un laboratori de diferents brots en residències, en reunions familiars i en empreses». Pel que ha insistit que cal començar a fer petits salts que avancin al virus perquè seguim anant al darrere.


Comentaris

envia el comentari