Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de la plaça Corsini de Tarragona, amb diverses taules ocupades a la terrassa

Preocupació entre els metges per l'aixecament de mesures a les portes de Setmana Santa

El doctor Jaume Padrós alerta que «s'alliberen restriccions amb un nivell d'ingressos que no acaba de baixar»
Pla general de la plaça Corsini de Tarragona, amb diverses taules ocupades a la terrassa
El doctor Padrós ha explicat que en els darrers dies ha observat «un relaxament en els comportaments individuals». | ACN

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, s'ha mostrat «preocupat» pel ràpid relaxament de restriccions de Catalunya, tot i que els hospitals catalans tenen «un nivell d'ingressos que no acaba de baixar». Ho ha dit en una piulada a la xarxa social Twitter, en què ha afegit que «tenim alentida la vacunació dels més grans» i de les persones de risc, «a les portes de Setmana Santa».

En la seva publicació, el doctor Padrós també s'ha mostrat preocupat per un altre motiu. «Observo un relaxament en els comportaments individuals», ha dit el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. En aquest sentit, cal recordar que des del passat dilluns es permet la circulació per tot Catalunya, tot i que els desplaçaments s'han de fer sol o amb la bombolla de convivència.

Així mateix, de cara a Setmana Santa, el Govern està estudiant flexibilitzar les restriccions horàries en els establiments de restauració, permetent l'obertura durant tot el dia, així com reduir el toc de queda, que començaria a les 23 hores.

El descens de casos de coronavirus s'estanca

Aquest dimarts, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha advertit en roda de premsa que la baixada de casos de coronavirus s'ha estancat a Catalunya en els darrers dies, en una setmana en què s'han flexibilitzat algunes de les restriccions, com el confinament comarcal, que s'ha aixecat. Un dels indicadors que posa en alerta els responsables de Salut és l'augment de la positivitat dels tests d'antígens en persones simptomàtiques aquest dilluns i dimarts respecte als mateixos dies de la setmana passada. Amb tot, és una dada molt preliminar.

En aquest sentit, El doctor Argimon ha assenyalat que preveuen que la velocitat de transmissió del virus (Rt) pugi en els pròxims dies i se situï al voltant de l'1 i que els casos notificats siguin entre 6.700 i 6.800 al llarg de la setmana. Davant d'aquestes previsions, el secretari de Salut Pública ha remarcat que és «molt important» mantenir totes les recomanacions i mesures de prevenció de la Covid-19.

«Estem donant aire i el necessitem des d'un punt de vista social i econòmic, però l'hem de contraposar al tema de salut», ha afirmat sobre la flexibilització d'algunes restriccions, per demanar prudència i mantenir la bombolla de convivència en els desplaçaments.