YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La preocupant dada que acaben de donar les botigues, bars i restaurants de Catalunya

Comertia també ha anunciat una aliança amb altres associacions de comerç i hostaleria de l'estat

Una botiga tancada a la Rambla de Girona
Els locals en lloguer es multipliquen els eixos comercials de les ciutats catalanes. | ACN

Comertia, l'associació que agrupa diversos comerços, bars i restaurants, ha posat sobre la taula les xifres de la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus. Concretament, denuncien que la Covid-19 i les mesures per combatre-la ha posat en perill 30.000 establiments i més de 100.000 llocs de feina només a Catalunya. Tot just el mateix dia que el Govern ha decidit prorrogar una setmana més les restriccions que afecten, precisament, el comerç i l'hostaleria.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Aliança amb altres associacions de l'estat

Comertia també ha anunciat la creació d'una aliança entre diferents associacions de comerç i hostaleria de tot l'estat. L'objectiu d'aquest nou col·lectiu estatal és defensar els interessos dels sectors i evitar el tancament d'empreses, la destrucció d'ocupació i la ruptura de la cadena productiva, segons han anunciat. A l'Estat, es calcula que les restriccions han provocat el cessament de prop de 148.000 negocis, la destrucció de 500.000 de llocs de feina i un impacte de 82.000 milions d'euros en la facturació.

La nova Aliança de Comerç i Hostaleria d'Espanya ha reclamat diverses mesures per poder superar la situació de crisi que viuen molts establiments actualment. Per un costat, demanen ajudes directes de 12.500 milions d'euros, repartides entre l'hostaleria (8.500) i el comerç (4.000). També reclamen una solució «compensatòria» per a les empreses que no han sol·licitat crèdits ICO i poder allargar els ERO fins a finals del 2021, així com la possibilitat de «flexibilitzar» les plantilles sota criteris de «proporcionalitat».

L'aliança també demana una reducció temporal de l'IVA per facilitar i potenciar el consum, així com reduccions o exempcions de taxes com l'IBI o l'IAE. Així mateix, reclamen la constitució «urgent» d'una taula de diàleg amb els diferents ministeris implicats per consensuar mesures que garanteixin la supervivència del teixit empresarial.

En cas de no aplicar-se aquestes mesures, la portaveu de l'aliança, Paula Nevado, alerta d'un efecte «bola de neu» en aquests sectors, així com un increment de l'atur. I és que, tot i reconèixer que pràcticament totes les comunitats han aprovat ajudes per a aquests sectors, Nevado les ha titllat d'«irrisòries» per sostenir l'activitat. És més, ha arribat a assegurar que, si no s'ajuda aviat aquests sectors, quan arribin les ajudes, les empreses viables seran «molt poques». Per la seva banda, el president de Comertia ha demanat reduir les restriccions als comerços i "flexibilitzar" l'horari d'obertura de la restauració.

Aliança de Comerç i Hostaleria d'Espanya

El nou col·lectiu estatal per defensar els sectors del comerç i l'hostaleria està format per associacions com Comertia, Acotex o Marcas de Restauración, entre altres. Les organitzacions que en formen part agrupen més de 730.000 establiments conjuntament i generen 4,9 milions de llocs de feina. 

A més, segons recorden des del col·lectiu, aquests sectors representen un 19,2% sobre l'economia espanyola i un 17,1% dels afiliats a la Seguretat Social. A més, han reiterat que no hi ha «coherència» entre la duresa de les restriccions i l'índex de contagis en els establiments, del 2,3% segons el Ministeri de Sanitat.


Comentaris

envia el comentari