Preparen la instal·lació de carpes als carrers per realitzar tests massius

Les proves es realitzaran a tothom qui passi pel carrer per poder detectar casos asimptomàtics

Imatge d'una carpa de suport al carrer per la crisi del coronavirus
Les proves es realitzaran a tothom qui passi pel carrer | Catalunya Diari

Salut té intenció d'instal·lar unes noves carpes als carrers de les ciutats catalanes per tal de fer proves PCR massives a la població. Així ho ha anunciat Bonaventura Clotet, director de l'IrisCaixa i cap d'estudis de malalties infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol. 

Segons ha avançat Clotet, la Generalitat vol col·locar carpes properes als Centres d'Antenció Primària (CAP) dels barris o municipis que estiguin patint brots o un augment de casos sobtat. 

Inici dels tests massius: D'aquí a dues setmanes

Segons publica el mitjà digital 'Metrópoli Abierta', el director d'IrisCaixa ha explicat en una entrevista a 'Betevé' que les primeres carpes es podrien instal·lar en dues setmanes. A més, ja ha avançat que les primeres carpes a ser muntades seran al Barcelonès Nord i en algunes àrees del Maresme

Segons Clotet, l'inici d'aquests tests massius és una manera d'avançar-se a la malaltia i evitar més rebrots com els que s'està patint arreu del territori. 

Les proves que es duran a terme en aquestes carpes es faran a totes les persones que passin pel carrer. D'aquesta manera, es podran detectar més fàcilment les persones asimptomàtiques, un col·lectiu d'infectats que està incrementant en aquesta segona onada amb brots.

Sanitat alerta que els brots relacionats amb l’oci nocturn són els que tenen més magnitud

La responsable del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, María José Sierra, ha alertat que els brots relacionats amb l’oci nocturn estan augmentant i tenen una «magnitud important»: «De nou, vull apel·lar a la responsabilitat dels ciutadans. Si no fem un esforç, no controlarem la transmissió» ha insistit.

Durant la compareixença d’aquest dijous, ha reiterat que els continuen preocupant els brots de Catalunya —especialment, els de l’entorn de Barcelona — i de l’Aragó — sobretot, de Saragossa- — En aquest sentit, ha dit que estan en contacte permanent amb aquestes dues comunitats i que creuen que les mesures implantades «poden ser eficaces» però ha dit que moltes també requereixen de la «implicació» dels ciutadans.

Sierra ha evitat parlar de «segona onada» però ha admès que la corba té una tendència «ascendent» i que ja s’ha arribat als 35 casos per cada 100.000 habitants. També ha dit que, tot i que la meitat dels casos diagnosticats són asimptomàtics i la mitjana d’edat se situa en els 45 anys, estan detectant un increment d’infectats més avançades. «Això ens preocupa», ha dit.


Comentaris

envia el comentari