Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Albert Boronat i Carles Pellicer dempeus al faristol de la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus

Un programa per impulsar empreses tecnològiques, l'aposta econòmica de Reus davant la crisi

Forma part del Pla de Reactivació Econòmica i Social i compta amb 30.000 euros de pressupost

Albert Boronat i Carles Pellicer dempeus al faristol de la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus
L'Ajuntament i Redessa impulsen una nova incubadora TIC | TarragonaDigital

El Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus desplega, a partir d'avui, un nou projecte: una incubadora TIC. Es tracta d'un programa vehiculat a través de Redessa que ha de servir per impulsar, acompanyar i assessorar nous projectes empresarials del món de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Amb 30.000 euros de pressupost, la incubadora oferirà assessorament en estratègia empresarial, màrqueting o finançament entre altres. Fins al 16 d'octubre es poden presentar les propostes que, si són seleccionades, comptaran amb nou mesos d'espai de treball i assessorament per desenvolupar-se.

Tot i que la incubadora TIC s'ha presentat com un programa puntual, el gerent de Redessa, Albert Boronat, explica que treballen amb la voluntat que s'estableixi com un servei permanent. L'objectiu, apunta, és atraure noves empreses d'aquest sector, i que aquesta dinàmica es mantingui.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha volgut deixar clar que es tracta d'un projecte capitanejat per Teresa Pallarès, regidora d'Economia i Coneixement, que per motius de salut no ha pogut assistir a la presentació de la incubadora TIC. El batlle augura que «a la nova economia del futur, les noves tecnologies són essencials; hem de pensar en la nova economia i va per aquí».

Amb aquesta filosofia es posa en marxa la incubadora TIC. «La pandèmia ens ha provocat una caiguda de demanda i el que hem de fer és mantenir la demanda, intentar reactivar l'economia i mantenir l'ocupació», manté. L'objectiu final, en clau de ciutat, assegura que és «que Reus sigui una ciutat atractiva per les empreses innovadores, pels nous talents i per les noves tecnologies».

Es busquen idees innovadores

Boronat defineix la incubadora com «una plataforma de capacitació». Ha de servir per donar les eines necessàries als projectes que s'hi presentin i siguin viables. És per això que s'ha previst aquesta primera edició amb una durada de nou mesos, perquè és un període de temps, explica, en el qual es pot constatar si una idea és viable.

Tot i això, manté, no descarten seguir rebent i seleccionant propostes durant els mesos que queden d'any. «L'objectiu és aprofitar l'ecosistema tecnològic que tenim al Tecnoparc per crear aquesta plataforma que impulsi la creació d'empreses», resumeix el gerent de Redessa.

L'empresa municipal ofereix l'espai de treball, tant en forma de despatx com d'espai de coworking —treball compartit, es tracta d'un espai on coincideixen professionals per compte propi i treballadors de diferents empreses—. També posa a disposició de les idees seleccionades l'equip d'assessors que han d'ajudar a fer-les créixer.

A finals d'octubre es farà la primera selecció, que no està limitada. Albert Boronat manté que «no ens volem tancar en un número, volem que qualsevol projecte que sigui interessant es pugui incubar; si són deu o quinze projectes estarà molt bé». A partir d'aquí començarà la fase d'incubació.

A l'hora de fer la selecció, aclareix el gerent de Redessa, «demanem que ens expliquin la seva idea, quina necessitat volen cobrir i per què creuen que pot ser viable i un resum del pla estratègic del projecte». A partir d'aquí, «es valorarà el grau de disrupció o innovació del projecte, el grau d'avenç de la idea i la capacitat de dinamització econòmica i creació de riquesa i de llocs de feina».