Montserrat Caelles a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus, al costat d'un projector i un cartell de la campanya

Reus renova la seva marca turística per destacar-ne el «geni»

La que fins ara ha sigut imatge principal de la promoció turística, «Visit Reus», deixarà pas al nou lema

La marca turística «Visit Reus» deixarà pas, a partir d'ara, a «Reus. Ciutat amb geni». És la nova marca que l’Agència de Promoció de Ciutat ha presentat aquest divendres per substituir l'anterior, en funcionament des del 2017. Llavors es va presentar la marca juntament amb la polsera associada que permetia visitar diferents actius turístics de la ciutat.

Ara, des de Reus Promoció, s'ha optat per renovar i actualitzar la principal marca turística de la ciutat i, segons la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, s'ha obert un període de reflexió que ha culminat en aquest «Reus. Ciutat amb geni». Explica que «es van establir quins són els atributs de Reus com a destinació turística, s’han identificat els seus recursos més destacats i més diferenciadors: modernisme, vinculació amb Gaudí, cultura, patrimoni i tradicions, comerç i serveis, vermut i denominacions d’origen de qualitat, proximitat a costa i muntanya, porta d’entrada a la Costa Daurada i al país del vi».

Avui s'ha donat a conèixer aquest anunci de vídeo, pensat per transmetre els conceptes que han servit per elaborar aquesta campanya. El músic Joan Dausà ha sigut l'encarregat de posar veu tant a l'anunci televisiu com a la falta de ràdio. La ciutat de Reus s'ha definit, segons es detalla des de l'agència, «com a joia modernista, ciutat de Gaudí, que permet seguir les empremtes del geni i descobrir el vermut, mentre el visitant pot gaudir amb tranquil·litat de les compres, la cultura i la gastronomia».

Aquesta nova marca «Reus. Ciutat amb geni» es fonamentarà en cinc conceptes que també es treballaran específicament. «Singular», que recull el caràcter únic de Reus i la seva oferta turística; «autèntica», que identifica els valors que caracteritzen la ciutat; «memorable»; «integradora i inclusiva», perquè no es dirigeix només al turisme, sinó també als veïns, entitats i empreses de Reus; i «global» perquè s'ha concebut com alguna cosa més que un logotip i un lema.

«Reus. Ciutat amb geni» vol transmetre la imatge d'una ciutat «amb personalitat i creativa, singular i única, amb caràcter, inspiradora» i que, qui la visita, se n'endú un bon record. Per començar, i aprofitant el període de vacances de Setmana Santa, avui mateix es posarà en marxa una campanya de promoció que porta per títol «Reus, una escapada genial».

Es tracta d'una «campanya de destinació inspiracional» que inclourà anuncis a les xarxes socials, a la premsa impresa i digital i a la ràdio. Pel que fa al públic, va dirigida al de proximitat, que passa les vacances a la Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre, sovint amb Barcelona i Lleida com a zones d'origen.