El Col·legi de Metges de Barcelona esclata: «S’ha oblidat que estem en una crisi de salut pública»

El president de l'ens, Jaume Padrós, carrega contra la classe política i anuncia possibles mobilitzacions del personal sanitari

Primer pla del president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, mirant cap a l'esquerra de la imatge, assegut amb un cartell amb el seu nom davant i un fons blanc darrera
Jaume Padrós ha carregat contra la relaxació davant la pandèmia a través d'un fil al seu perfil de Twitter. | ACN

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha reclamat que s'escolti les propostes del sector mèdic per reconstruir el sistema. Padrós, que ha anunciat que preveuen fer públic un document de propostes «en positiu, sota consens i al servei de les necessitats de la societat del segle XXI», ha amenaçat amb possibles mobilitzacions en cas que s'obviï les mesures.

«Si molt aviat no s'atenen aquestes més que raonables propostes, no és descartable que plantegem una mobilització general de tots els professionals. Una rebel·lió, sí, de bates blanques», ha advertit a través d'un fil al seu perfil de Twitter.

Alerta de la «perillosa relaxació política»

Padrós ha alertat de la situació actual per la crisi sanitària del coronavirus i ha criticat que «sembla que s'hagi oblidat» que encara estem en una crisi de salut pública. En aquest sentit, ha explicat que «una perillosa relaxació política» intenta fer creure que els problemes de la sanitat ja han remès. «Gran error: són greus i s'han posat en clara evidència en aquesta pandèmia», ha avisat.

El president del COMB ha dit que la tensió al sistema sanitari «és molt gran» mentre s'intenta restablir l'activitat habitual i ha afegit que els professionals «estan exhausts», molts dels quals «amb afectació psicoemocional i amb precarietat emergida». «El malestar és generalitzat», ha resumit.

A més, Padrós ha comparat la situació espanyola amb la francesa, on ha recordat que, fa més d'un mes, ja es van anunciar compensacions econòmiques per als professionals sanitaris i ara s'ha impulsat una reforma per fer «canvis radicals» al sistema de salut. «A Espanya la sanitat està menyspreada i substituïda per un debat polític lamentable», s'ha queixat.


Comentaris

envia el comentari