Imatge de la planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona

El president de Nissan a Europa: «La planta de Barcelona és inviable perquè la seva producció és molt baixa»

La decisió suposarà l'acomiadament de prop de 3.000 treballadors

«La planta de Nissan  de Barcelona  és inviable perquè la seva producció és molt baixa». Són les paraules del president de la multinacional a Europa, Gianluca De Ficchy, en una entrevista a La Vanguardia, després del tancament  de les tres plantes que ha fet la companyia nipona a la Zona Franca, Sant Andreu i Montcada. De Ficchy assegura que l’empresa ha tingut converses «constants i molt transparents» amb les administracions  per revisar les possibles opcions que tenia la fàbrica per continuar operant però els responsables han vist clar que no hi havia cap altra opció viable.

Després d’un any i mig amb una pèrdua continuada de models, fins a situar-se en un 20% de la seva capacitat, De Ficchy explica que el cop definitiu va ser la decisió de Mercedes-Daimler de cancel·lar la producció a Barcelona a la seva pick-up X Class. Un fet que ha convertit la planta en inviable.

«La capacitat de producció que tenim al món és excessiva»

El president de Nissan a Europa assenyala que ni amb la possibilitat d'adjudicar un nou model a la planta, la fàbrica seria rentable. Actualment, indica que la taxa d'utilització de la planta és «d'un 20% o un 24%» i de cara els pròxims anys hagués caigut encara més. L'assignació d'un nou model tampoc hagués significat que la planta seria sostenible: «El problema és que no hi ha suficient producció  en el món sencer per compensar la sobrecapacitat que tenim. Aquesta sobrecapacitat s'ha de reduir tan a escala global, com local». «La capacitat de producció que tenim al món és excessiva i a la regió d'Europa també», reitera De Ficchy.

El cop definitiu per prendre la decisió, segons explica, va ser la decisió de Mercedes-Daimler. «Mercedes-Daimler va decidir interrompre la producció de la seva pick up a partir del maig del 2020. Daimler representava aproximadament el 50% de la producció de la  pick-up i va alterar les coses. Ja ho vam dir llavors als sindicats i a totes les parts implicades que la decisió de Daimler obligava a fer un estudi molt més profund per veure les alternatives que hi havia i prendre una decisió abans de l’estiu». «Davant l’excés de capacitat que tenim a tot el món, no hem trobat una solució alternativa per fer sostenible la planta en un futur».

El president de Nissan a Europa assegura haver parlat amb les administracions i mantingut diverses reunions però tot i estudiar els diferents escenaris que hi havia sobre la taula no hi havia solució: «Les ajudes  de les administracions s’han tingut en compte i s’han debatut als estudis que hem realitzat. Però, per desgràcia, tot i tenir-ho en compte, no hi havia una alternativa possible per al futur de la planta».

 

El tancament de les factories suposa l’acomiadament de 3.000 persones

El tancament de les plantes de la Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montacada suposa l'acomiadament  de 3.000 persones. El president, que no ha volgut donar detalls de les xifres dels acomiadaments –encara que es parla d’1.450 milions d’euros-,  ha indicat que «la decisió de tancar la planta no és fàcil i, per descomptat, és cara». «Hem tingut en compte tots els elements, la continuïtat i les alternatives possibles. S’ha decidit el tancament i hem calculat tots els  costos associats. No hi havia alternativa viable que permetés la continuïtat de la planta en un futur».