YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Una presó catalana, totalment confinada per un brot de coronavirus

Una quinzena de positius al centre penitenciari de dones Wad-Ras obliga a prendre mesures extremes

Sis de les internes de Wad-Ras que han donat positiu es troben a la infermeria de Brians 1 de l'interior del CP Brians 1
Sis de les internes de Wad-Ras que han donat positiu es troben a la infermeria de Brians 1  | cedida

Catorze dies de confinament total a la presó de dones de Wad-Ras. Aquesta és la mesura que s'ha pres després del brot de coronavirus detectat la setmana passada al centre d'internament de Barcelona, que està afectant un total de 15 persones: 11 internes i 4 treballadors. Això representa que totes les recluses hauran de romandre a les seves cel·les i no poden fer ús col·lectiu dels espais comuns del mòdul ni la resta de la presó durant les dues setmanes que durin les mesures. A més, ja s'ha realitzat les proves PCR a les 81 dones de la presó i aquesta setmana també s'hi sotmetran tots els treballadors del centre. La setmana passada, amb el coneixement dels primers casos, es va optar per aïllar un dels mòduls, però l'augment dels casos ha obligat a estendre la mesura a tota la presó.

Actualment, a Wad-Ras no hi queda cap de les onze internes que han donat positiu, ja que han estat traslladades a infermeries i unitats de covid que hi ha en altres centres penitenciaris del país. En concret, 5 d'elles es troben a infermeria de Brians 1 i les altres 6 es troben ingressades a la unitat de covid habilitada a la presó de Puig de les Basses a Figueres.

La pandèmia de coronavirus també està afectant els presos i preses de Catalunya, sumant actualment un total de 54 interns positius i 475 casos més que ja han estat donats d'alta. Dels 54 positius, 12 es troben a la unitat covid de Puig de les Basses (Figueres), 14 a la unitat covid de Brians 2 (Sant Esteve Sesrovires), 2 a l'hospital penitenciari de Terrassa, 1 a la infermeria de la presó de Mas d'Enric (El Catllar), 6 a la infermeria de Brians 1 (Sant Esteve Sesrovires), 4 a la infermeria de Lledoners, 3 a hospitals públics i 12 són a casa seva en aplicació de l'article 86.4. Pel que fa als treballadors, actualment hi ha 74 positius i 357 casos donats d'alta.


Comentaris

envia el comentari