Mossos d'Esquadra

A presó per onze robatoris violents a gent gran al Vendrell

Es tracta d'un home de 21 anys, veí del municipi | La seva parella, qui venia les joies sostretes, també ha estat detinguda

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria del Vendrell van detenir dimecres, 24 de juliol, un home de 21 anys, veí del municipi, com a presumpte autor d’onze delictes de robatori amb violència. La seva parella, una dona de 50 anys, també va ser arrestada per diversos delictes d’estafa i receptació.

Persones grans, l'objectiu del lladre

Segons fonts policials, la investigació va començar arran de diversos robatoris per estrebada amb violència al barri del Tancat. Les víctimes, precisament, eren persones grans amb diversos problemes de mobilitat a qui el lladre empenyia, feia caure a terra i robava joies i altres objectes de valor.

En un dels casos, una dona va haver de ser intervinguda quirúrgicament d’urgència pel trencament de l’húmer i el maluc, lesió que l’ha mantinguda ingressada en un centre mèdic durant mesos.

Presumptament, el detingut i la seva parella van estafar fins a 1.500 euros a una joieria del Vendrell, amb cinc operacions de venda de joies robades.

Entrada al domicili dels acusats

El mateix 24 de juliol, el Jutjat d’Instrucció número 2 del Vendrell va autoritzar una entrada i perquisició al domicili dels acusats, amb l’objectiu de recuperar objectes sostrets i buscar indicis que confirmarien la seva participació en els delictes.

De manera paral·lela, també ha començat una recerca de noves víctimes que encara no hagin denunciat els fets, per tal de procedir al retornament de les joies intervingudes.

L'home ingressa a presó

L’home, amb diversos antecedents per fets similars, va ingressar dijous a presó, mentre que la seva parella va quedar en llibertat amb càrrecs, obligada a presentar-se davant de l’autoritat judicial quan sigui requerida.