Tots els presos, menys Cuixart, sense permisos de sortida pel coronavirus

Rull i Sánchez segueixen aïllats a Lledoners per haver estat en contacte amb un positiu de coronavirus

Tots els líders socials i polítics empresonats a causa del procés independentista, excepte el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, deixaran de sortir de la presó seguint la recomanació dels seus centres penitenciaris, segons han explicat JxCat i ERC. Així doncs, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull i Joaquim Forn han decidit no fer les sortides previstes en compliment de l'article 100.2 per anar a treballar o cuidar un familiar.

Per la seva banda, tant Jordi Sánchez com Josep Rull segueixen aïllats a la presó de Lledoners per haver estat en contacte amb un positiu de coronavirus. En canvi, Jordi Cuixart  ha sortit del centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada aquest dilluns, 16 de març, al matí, per anar a treballar a la seva fàbrica d'embalatges Aranow, situada al polígon industrial de Sentmenat.

Gairebé tots els presos renuncien als permisos

El secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Armand Calderó, ha explicat a Catalunya Ràdio que s'està recomanant als interns el confinament «i que només facin les sortides estrictament necessàries». Segons fonts de JxCat, els ex consellers  Quim Forn i Jordi Turull han decidit «per responsabilitat» no sortir de la presó de Lledoners per treballar, seguint les indicacions d'autoconfinament del president de la Generalitat, Quim Torra.

L'exconseller Rull, a través d'un missatge a Twitter, ha explicat que «per precaució i responsabilitat» va comunicar a la direcció de la presó de Lledoners que havia estat en contacte amb una persona que ha donat positiu per coronavirus i que, per això, es troba en situació d'aïllament a la infermeria. Rull afegeix que no té símptomes i que es troba bé.

Per la seva banda, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, sí que ha sortit de Lledoners aquest dilluns al matí per anar a treballar a la seva fàbrica que es dedica a la fabricació de maquinària per a envasats. És l'únic dels presos que conservarà, almenys per ara, el règim de permisos a partir de l'article 100.2.