YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Rebaixa del 50% en la factura de l'aigua d'abril i maig dels catalans

La Generalitat i el govern espanyol ho han acordat

Imatge d'arxiu d'una aixeta
Les persones vulnerables en situació de risc no pagaran | Pexels

Novetats respecte la factura de l’aigua dels mesos d’abril i maig. Els catalans gaudiran un descompte del 50%, segons indica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’aquest dilluns. La Generalitat i al govern espanyol han acordat aquesta mesura a causa de la situació excepcional que estem vivint que es «deriva de la declaració de l’estat d’alarma provocada per la situació sanitària que requereix l’adopció de mesures urgents».

 

Reducció d’un 50%

D’aquesta manera, a tots els catalans s’aplicarà «una reducció d’un coeficient d’un 0,5 (un 50%) sobre la factura d’ús «domèstic, industrial general i específic, sobre els valors dels paràmetres de contaminació que permetin determinar l’ús industrial individualitzat en funció de la càrrega contaminant abocada».

Aquest descompte també s’aplicarà al valor fix per al càlcul de les quotes per aquelles empreses que produeixen energia elèctrica i ramaders per als mesos d’abril i maig.

Les persones en situació de risc no pagaran

El BOE també informa que les persones vulnerables en situació de risc tindran una tarifa zero per les factures dels mesos d’abril i maig. «Així mateix, i vista la situació d’aïllament de la població amb l’increment de consum que comporta, es fa necessari protegir als més vulnerables. En aquest sentit també s’ha considerat necessari, en aquests mesos, mantenir la tarifa social 0 per a persones especialment vulnerables», assenyala el document.


Comentaris

envia el comentari