Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la portada de la llum per aquest dijous, 18 de maig

Preu de la llum avui dijous, 18 de maig: hora a hora

Per estalviar a la teva propera factura, planifica bé les feines de casa i aprofita les tarifes més assequibles

El preu mitjà de la llum aquest dijous, 18 de maig, s'establirà als 51,76 euros per megawatt hora (MWh). Una xifra que hem pogut conèixer gràcies a les dades aportades per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Imatge amb les millors i pitjors hores de llum per aquest 18 de maig
El més recomanable és evitar el consum de les 21.00 a les 23.00 hores. | Catalunya Diari

Tenint en compte aquest preu, podem confirmar que el cost mitjà de la llum ha patit  un petit augment, en comparació amb la jornada d'ahir. Això és perquè, durant dimecres passat, el preu mitjà de la llum es fixava en els 49,58 euros/MWh.

Quines seran les hores més econòmiques d'aquest dijous, 18 de maig?

Durant aquest dijous, una franja horària destaca, considerablement, per sobre de les altres. I la raó és una qüestió econòmica. Parlem de la que comprèn des de les 16.00 a les 17.00 hores, ja que serà la més barata del dia. Sense anar més lluny, el preu del megawatt hora s'establirà als 15 euros.

Així mateix, és adient apostar per les dues franges que comparteixen el segon preu més barat de la jornada. De les 14:00 a 16:00 hores, el preu del megawatt hora serà de 20. Un cost força econòmic!

Imatge de la graella amb totes les hores i preus de la llum d'aquest dijous, 18 de maig
Com podreu comprovar, les millors hores tenen lloc a partir de les 12:00. | Catalunya Diari

Quines són les hores menys econòmiques de dijous?

Pel que fa a les hores més cares de la jornada, hauràs de tenir en compte que el millor és defugir-les. Per això, et recomanem encaridament que evitis la franja horària de les 21.00 a les 22.00 hores. Com pots comprovar a la taula, el preu del megawatt hora serà de 94,94 euros.

També seria interessant esquivar la franja horària que comprèn de les 22.00 fins a les 23.00 hores, ja que conforma la segona franja horària més cara, amb un preu de 88,25 euros el megawatt hora.

Imatge de les hores més barates i les més cares per aquest dijous, 18 de maig
Durant aquest dijous, dues franges horàries compartiran el mateix preu. | Catalunya Diari

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

Els qui només disposin de les primeres hores del dia lliures, hauran de centrar-ne el consum entre les 11.00 i les 12.00 hores. I és que, com confirma la taula, el preu del megawatt hora serà de 35 euros.

Encara que si aquesta hora no t'acaba de convèncer, també pots aprofitar la franja que comprèn des de les 10.00 fins a les 11.00 hores, quan el seu preu serà de 40,8 euros el megawatt hora.

Imatge de les millors hores de llum per aquest dijous, 18 de maig
Et recomanem aquestes hores de llum barata al matí i a la tarda. | Catalunya Diari

I a la tarda, quines hores són més barates?

I si prefereixes que tu consum elèctric tingui lloc durant la tarda, el més aconsellable és optar per la franja que reuneix les 17.00 i les 18.00 hores, ja que el preu del megawatt hora no sobrepassarà els 20,03 euros. Sempre que no puguis apostar per les que ja hem esmentat com a més econòmiques.