Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gràfic mostrant els preus de la llum per hores amb colors vermell, groc i blau

Preu de la llum avui dijous, 29 de juny: hora a hora

Opta per les franges més econòmiques per estalviar a la teva factura elèctrica

El preu mitjà de la llum aquest dijous, 29 de juny, s'establirà a 103,83 euros per megawatt hora (MWh) consumit. Una dada que hem pogut conèixer gràcies a la informació aportada per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Rellotges assenyalant les hores més cares i més barates del dia
Les hores més barates tindran lloc a la tarda. | España Diario TIPS

Tenint en compte aquest preu, podem confirmar que el cost mitjà de la llum s'ha mantingut gairebé igual, en comparació del dia d'ahir. Això és degut al fet que, durant dimecres, el preu mitjà de la llum es fixava en els 103,80 euros/MWh.

Logo de WhatsAppNUEVO Y GRATIS: ¡Las horas más baratas de la luz, ahora en tu WhatsApp! Planifica tus lavadoras, la plancha y el horno para ahorrar. ¡Pincha aquí ahora!

Quines seran les hores més econòmiques del 29 de juny?

Si t'interessa estalviar aquest 29 de juny hauràs d'apostar per les franges marcades en verd. Per tant, és recomanable que centris el consum elèctric entre les 18.00 i les 19.00, ja que serà la franja més barata de la jornada. Durant aquest temps, el preu del megawatt hora s'establirà als 82,51 euros.

A més, també és aconsellable que tinguis en compte la franja horària que comprèn les 17.00 i les 18.00, que tindrà un preu de 83,51 euros.

Taula mostrant els preus del megavat a cada hora del dia 29 de juny
És recomanable consumir llum a les hores marcades en verd. | España Diario TIPS

Quines són les hores més cares de dijous?

Pel que fa a les hores amb els preus més alts, el millor és que les evitis. De manera que la nostra recomanació és que esquivis les franges horàries que es troben en color vermell. De totes elles, la pitjor hora és la que va des de les 07.00 fins a les 08.00, ja que el seu preu és de 129,29 euros.

De la mateixa manera, si vols intentar que la xifra del teu compte bancari no baixi estrepitosament, evita també la franja que recull les 08.00 i les 09.00. Aquesta hora serà la segona més cara del dia, amb un preu de 127,5 euros el megawatt hora.

Preus de les hores més barates i més cares de la jornada
El preu més baix de la jornada serà de 82,51 euros. | España Diario TIPS

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

Si prefereixes les primeres hores del dia per fer ús dels electrodomèstics, posa atenció a la franja horària composta entre les 12:00 i les 13:00. El preu del megawatt en aquest moment no superarà els 97,98 euros.

Millors hores de les diferents franges horàries de la jornada
Et sortirà més barat fer ús de la llum a la tarda. | España Diario TIPS

I a la tarda, quines hores hauria d'aprofitar?

Durant la tarda, si no et va bé durant les hores més barates que ja hem comentat anteriorment, el millor moment per consumir electricitat és entre les 16:00 i les 17:00. En aquest període, el cost no ha de sobrepassar els 83,96 euros.