Gràfic mostrant els preus de la llum per hores amb colors vermell, groc i blau

Preu de la llum avui dimarts, 4 de juliol: hora a hora

Aposta per les hores més barates per pagar menys a la factura de llum

El preu mitjà de la llum aquest dimarts, 4 de juliol, s'establirà als 113,03 euros per megawatt hora (MWh) consumit. Una dada que hem pogut conèixer gràcies a la informació aportada per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Rellotges assenyalant les hores més cares i més barates del dia
Les millors hores per consumir electricitat són les marcades en verd. | España Diario TIPS

Tenint en compte aquest preu, podem confirmar que el cost mitjà de la llum ha patit una disminució lleu, en comparació al dia d'ahir. Això és perquè, durant dilluns, el preu mitjà de la llum es fixava en els 117,02 euros/MWh.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

Quines seran les hores més econòmiques del 4 de juliol?

Coneixent el preu de la llum a cada hora, podràs apostar pels moments més barats per encendre els electrodomèstics que més consumeixen.

Aquest 4 de juliol, la franja horària amb el preu del megawatt més baix és la que va des de les 16.00 fins a les 17.00. Durant aquesta estona, el cost serà de 84,74 euros.

També pots tenir en compte el segon preu més econòmic, que serà de 84,99 euros. Això passarà entre les 15.00 i les 16.00 hores.

Taula mostrant els preus del megavat a cada hora del dia 4 de juliol
El preu més baix de la jornada és de 84,74 euros. | España Diario TIPS

Quines són les hores més cares aquest dimarts?

De la mateixa manera que és interessant saber les hores més barates, també ho és conèixer les més cares per poder evitar-les. Amb això, et recomanem que no centris el consum d'electricitat a la franja horària que comprèn les 21:00 i les 22:00. El cost serà el més elevat del dia: 140,7 euros per megawatt hora.

Tot i això, tampoc no pot passar desapercebuda l'hora que va des de les 22:00 fins a les 23:00, on el preu seguirà a l'alça. Aquest serà el segon moment més car del dia, amb un cost de 139,82 euros.

Preus de les hores més barates i més cares de la jornada
El preu més alt de la jornada serà de 140,70 euros. | España Diario TIPS

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

Si necessites fer ús dels electrodomèstics al matí, et recomanem que ho facis a la franja que recull les 12:00 i les 13:00. I és que, durant aquesta estona, el cost del megawatt hora no superarà els 91,78 euros.

Millors hores de les diferents franges horàries de la jornada
Et sortirà més barat centrar el consum a la tarda. | España Diario TIPS

I a la tarda, quines hores hauria d'aprofitar?

En cas que les teves necessitats per centrar el consum de llum siguin a la tarda, l'opció òptima és fer-ho entre les 16.00 i les 17.00 hores. El preu de la llum en aquest moment, com ja hem comentat anteriorment, s'establirà als 84,74 euros.