Foto del preu de la llum d'aquest dissabte, 20 de maig.

Preu de la llum per avui dissabte, 20 de maig: hora a hora

Descobreix les hores més barates per estalviar a la factura

El preu mitjà de la llum aquest dissabte, 20 de maig, s'establirà als 45,27 euros per megawatt hora (MWh) consumit. Una xifra que hem pogut conèixer gràcies a la informació aportada per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Foto de les millors i pitjors hores del preu de la llum per aquest dissabte, 20 de maig.
Normalment, les pitjors hores es concentren a la nit. | CatalunyaDiari

Tenint en compte aquest cost, podem confirmar que el preu mitjà de la llum ha patit una rebaixa important, en comparació al dia d'ahir. Això és perquè, durant divendres passat, el preu mitjà de la llum es fixava en els 60,27 euros/MWh.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

Quines seran les hores més barates del 20 de maig?

Els qui busquen estalviar en la factura elèctrica, hauran de centrar el seu consum durant les franges més econòmiques del dia.

El més aconsellable serà apostar per les 3 franges horàries que no només comparteixen preu, sinó que són les més barates de la jornada, amb un preu de 4,16 euros el megawatt hora. Parlem de les 11.00-12.00, les 15.00-16.00 i les 16.00-17.00 hores.

També t'aconsellem tenir en compte la franja horària que comprèn de les 13:00 a les 15:00 hores, ja que aquestes seran les segones franges més econòmiques. Sense anar més lluny, el cost del megawatt hora serà de 5 euros.

Foto del preu de la llum per aquest dissabte, 20 de maig per franges horàries.
Durant aquest dissabte, disposaràs de nombroses franges econòmiques. | CatalunyaDiari

Quines són les hores més cares de dissabte?

Pel que fa a les hores més cares de la jornada, el millor serà intentar esquivar-les. Per tant, et recomanem que evitis la franja horària de les 21:00 a les 22:00 hores. Com pots comprovar a la taula, el preu del megawatt hora pujarà fins als 81,06 euros.

Així mateix, seria convenient esquivar la franja horària que comprèn de les 22.00 fins a les 23.00 hores, ja que el preu del megawatt hora serà força alt: 78,6 euros.

Foto de les hores més barates i les més cares d'aquest dissabte, 20 de maig.
A partir de les 21:00 hores, serà millor que limitis el teu consum elèctric. | CatalunyaDiari

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

Si prefereixes que el teu consum sigui aquest dissabte al matí, atenció. Et recomanem que el teu consum tingui lloc a la franja horària de les 10.00 i les 11.00 hores. D'aquesta manera, només hauràs de pagar 4,16 euros el megawatt hora.

Tot i que, si aquesta hora no t'acaba de convèncer, també pots aprofitar la franja que comprèn des de les 10.00 fins a les 11.00 hores, amb un cost de 6,12 euros el megawatt hora.

Foto de les millors hores al matí i a la tarda del preu de la llum d'aquest dissabte, 20 de maig.
Com pots comprovar, tres franges comparteixen el mateix preu: 4,16 euros. | CatalunyaDiari

I a la tarda, quines hores són més econòmiques?

Si tens més llibertat horària a la tarda, el més aconsellable és optar per la franja d'entre les 17.00 i les 18.00 hores, ja que el preu del megawatt hora serà de 25,94 euros. Sempre que no puguis apostar per les que ja hem esmentat com a més econòmiques.