Muntatge preu de la llum, portada, 24 de maig de 2023

Preu de la llum avui dimecres, 24 de maig: hora a hora

Les millors hores per endollar tots els teus electrodomèstics

El preu mitjà de la llum aquest dimecres, 24 de maig, s'establirà a 85,23 euros per megawatt hora (MWh) consumit. Una dada que hem pogut conèixer gràcies a la informació aportada per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Muntatge preu de la llum, millors i pitjors hores, 24 de maig de 2023
Si vols estalviar, aposta per les hores més econòmiques. | España Diario TIPS

Tenint en compte aquest preu, podem confirmar que el cost mitjà de la llum ha patit un petit augment, en comparació del dia d'ahir. Això és perquè, durant dimarts passat, el preu mitjà de la llum es fixava en els 83,78 euros/MWh.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

Quines seran les hores més econòmiques del 24 de maig?

Els que vulguin estalviar, aquest 24 de maig, hauran d'aprofitar les franges horàries més barates. Per tant, el més aconsellable serà centrar el consum elèctric de les 16.00 a les 17.00 hores, ja que aquesta serà la franja horària més barata del dia. Com s'observa a la taula, només hauràs de pagar a 71,75 euros el megawatt hora.

Així mateix, et recomanem que tinguis en compte la franja horària que recull de les 17:00 a les 18:00 hores, moment en què el preu del megawatt hora serà de 72 euros.

Muntatge preu de la llum, hora a hora, 24 de maig de 2023
Com pots comprovar a la taula, les hores menys econòmiques tenen lloc al matí i la nit. | España Diario TIPS

Quines són les hores més cares de dimecres?

Pel que fa a les hores menys econòmiques d'aquest dimecres, el millor serà intentar evitar-les. Per això, t'aconsellem que defugis de les franges horàries més oneroses. Sobretot, la que comprèn de les 21.00 a les 22.00 hores, ja que el cost del megawatt hora serà de 104,96 euros.

També, intentar esquivar la franja de les 22.00 a les 23.00 hores, et permetrà estalviar. I és que aquesta franja serà la segona més cara de dimarts, amb un preu que puja als 102 euros.

Muntatge preu de la llum, hores més cares i més barates, 24 de maig de 2023
Durant les 21:00 i les 22:00, el preu del megawatt hora vorejarà els 105 euros. | España Diario TIPS

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

Si la vostra disponibilitat horària es redueix a les primeres hores del dia, també teniu algunes opcions interessants. El més oportú serà que centris el teu consum a la franja horària compresa entre les 11.00 i les 12.00 hores, quan el preu del megawatt hora serà de 81 euros.

Muntatge preu de la llum, millors hores matí i tarda a franges, 24 de maig de 2023
Com podeu comprovar, la millor franja horària és la de les 16:00 a les 17:00. | España Diario TIPS

I a la tarda, quines hores són més econòmiques?

En cas que tinguis més llibertat horària a la tarda, serà més fàcil trobar una franja horària econòmica. I és que, com hauràs pogut comprovar, aquest moment del dia centra les hores més barates del dia.

El nostre consell és que apostis per les 15:00 i les 16:00 hores, període en què el preu del megawatt hora serà de 74,75 euros. Aquest consell és aplicable tret que puguis optar per aquelles que hem citat a l'apartat de les més barates.