Imatge d'un primer pla de Toni Cruanyes

Toni Cruanyes de TV3, emociona i revela el secret més trist: «El van matar...»

Toni Cruanyes parla obertament sobre la seva homosexualitat i revela un fet que va marcar un abans i després en la seva vida

Toni Cruanyes és un dels presentadors més estimats de TV3, cada dia ens explica l'actualitat amb el 'TN Vespre', un dels programes de la cadena catalana que recull més audiència dia rere dia.

Fa unes setmanes que Cruanyes va ser el convidat especial a 'Col·lapse', el programa conduït per Ricard Ustrell. En ell va parlar sobre la seva homosexualitat i el procés que va suposar acceptar-se. Si bé sabem, el presentador del telenotícies sempre ha lluitat pels drets LGTBIQ+ i ha donat visibilitat a la comunitat. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Toni Cruanyes i la seva batalla per l'acceptació

Per aquesta raó, Toni Cruanyes ha assistit a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio i allí s'ha sincerat completament amb Roger Escapa. El presentador confessava que veure el futur quan era jove, per a ell era una cosa molt difícil, ja que la seva homosexualitat li suposava una gran creu.

Imatge de Toni Cruanyes juntament amb Roger Escapa
Toni Cruanyes va ser entrevistat a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio | Catalunya Ràdio

«Quan jo era adolescent no hi havia ningú que fos homosexual, que aparegués com jo ara, que faig la meva feina i la meva orientació sexual no em treu credibilitat com a periodista», va començar dient. Quan Escapa va preguntar-li sobre els referents va confessar que «els referents eren negatius. Em va costar molt acceptar-me a mi mateix com a homosexual, sol amb el fet de pensar: 'Què és el que tens al cap quan penses en gay o 'maricón', la manera despectiva que s'utilitzava, i quasi que l'única?»

Amb relació als referents, els únics que veia a la televisió eren els acudits que feia l'humorista Arévalo. «Als únics que se'ls permetia reconèixer com a homosexuals era gent de l'espectacle de més baix nivell, del món de la prostitució... Davant de tot això, el primer que feies era negar-te a tu mateix. Ser homosexual volia dir això i imaginar-te que tu no podries tenir família. Ja ni et dic ser pares, això era inimaginable».

L'esglaiador record de Cruanyes

En un dels moments emotius de l'entrevista, Toni Cruanyes va recordar una situació desagradable que es va produir al seu poble. «Al meu poble sol hi havia una persona que fos homosexual, que tot el món coneixia, que l'anomenaven 'el gitanet'. Apareixia en les festes, s'emborratxava, la gent no li feia mal, però si que algú l'insultava. Va acabar malament. Tenia una parella, vivien en una caravana, i va acabar matant-lo».

Una història que va estremir als oients de Catalunya Ràdio. Malgrat això, avui dia Toni Cruanyes té esperances. «Per sort els temps han canviat», assegurava amb gran emoció.