Preu de la llum, portada, 31 de maig de 2023

Preu de la llum per aquest dimecres, 31 de maig: hora a hora

Si centres el teu consum durant les hores més barates, podràs estalviar

El preu mitjà de la llum per aquest dimecres, 31 de maig, s'establirà a 88,45 euros per megawatt hora (MWh) consumit. Una dada que hem pogut conèixer gràcies a la informació aportada per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Preu de la llum, millors i pitjors hores, 31 de maig de 2023
Durant aquest dimecres, dues franges comparteixen el preu més econòmic del dia | España Diario TIPS

Tenint en compte aquest cost, podem confirmar que el preu mitjà de la llum ha patit una petita disminució, en comparació del dia d'ahir. Això és perquè, dimarts passat, el preu mitjà de la llum es fixava en els 92,53 euros/MWh.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

Quines seran les hores més econòmiques d'aquest 31 de maig?

Els interessats a estalviar, aquest 31 de maig, hauran d'aprofitar les franges horàries més barates. Per tant, el més recomanable serà centrar el consum elèctric de les 15:00 a les 17:00 hores, ja que aquestes seran les dues franges horàries més econòmiques del dia. I és que, durant aquest període, el preu del megawatt hora serà de 65,7 euros.

Així mateix, és aconsellable aprofitar la franja horària que comprèn de les 14:00 a les 15:00 hores. Això és perquè, segons les dades de l'OMIE, el seu cost del megawatt hora no sobrepassarà els 67,24 euros.

Preu de la llum, hora per hora, 31 de maig de 2023
El més recomanat és evitar les franges marcades en vermell | España Diario TIPS

Quines són les hores més cares aquest dimecres?

Pel que fa a les 'pitjors' hores de la jornada, et recomanem que intentis evitar-les. Durant aquest dimecres, el millor serà evitar la franja horària de les 21:00 a les 22:00 hores, ja que el preu del megawatt hora serà de 119,06 euros.

També et recomanem intentar fugir al màxim la franja que va des de les 22:00 a les 23:00 hores, ja que el preu de la llum serà de 115 euros. D'aquesta manera, es configurarà com la segona franja més cara d'aquest dimecres.

Preu de la llum, hores més barates i cares en cercles, 31 de maig de 2023
El preu més alt del dia s'establirà en els 119,06 euros | España Diario TIPS

Quines són les millors hores per gastar llum al matí?

Si la teva disponibilitat es limita a les primeres hores del dia, presta atenció. El més oportú serà que el teu consum tingui lloc a la franja horària entre les 11:00 i les 12:00 hores. Durant aquesta franja horària, el preu de la llum no sobrepassarà els 68,5 euros per megawatt hora consumit.

Preu de la llum, millors hores a franges, 31 de maig de 2023
Depenent de la teva disponibilitat horària, el millor serà que optis per una franja o una altra | España Diario TIPS

I a la tarda, quines hores hauria d'aprofitar?

Si ets dels que prefereix posar la rentadora a la tarda, també tens alguna opció interessant. Obviant les franges que ja hem citat com les més barates , us recomanem tenir en compte la franja que reuneix les 17:00 i les 18:00 hores.