Imatge d'una dona amb un paraigues en un dia de pluges a Madrid.

El Meteocat anuncia la fi de la treva i alerta de fortes pluges a les pròximes hores

S'acaba la treva i torna la inestabilitat: el Meteocat activa avisos per «intensitat de pluja» a mitja Catalunya

Després de la treva... sant tornem-hi. S'obre, novament, un escenari de pluges i tempestes a Catalunya. El Meteocat activa avisos per a les properes hores per ruixats intensos que arribaran, entre aquest dimarts a la tarda i demà dimecres, a la Catalunya central, la demarcació de Girona i la demarcació de Barcelona

I quan arribarà aquest primer escenari de pluges? Doncs partir de les 15.00 hores d'aquest dimarts, 30 de maig. En concret, el Meteocat alerta d'una «situació meteorològica de perill per intensitat de pluges» a les comarques de l'Anoia, el Bages, Osona, el Berguedà, el Moianès, la Selva, la Garrotxa, el Ripollès, el Solsonès, la Segarra, l'Urgell i la Noguera

Imatge de les pluges que s'esperen per aquest dimarts, 30 de maig, a la tarda.
Les pluges que s'esperen per aquest dimarts, 30 de maig, a la tarda. | Meteocat

Ens espera, per tant, un dimarts a la tarda molt mogut. Un dimarts que, per cert, serà l'avantsala d'un dimecres també plugós. 

Dimecres, més pluges: Barcelona i Girona, amenaçades 

L'amenaça recau dimecres, 31 de maig, sobre la façana litoral. És a dir, sobre la costa barcelonina i la costa gironina. A partir de les 12.00 hores, s'espera que aquests ruixats intensos es desplacin lleugerament fins a arribar a la costa. 

Imatge de les pluges que s'esperen per dimecres, 31 de maig, a la tarda.
Aquest dimecres s'esperen pluges a la costa de Barcelona, de Girona i també a la Catalunya Central. | Meteocat

Així doncs, el Meteocat també activa alertes per «situació meteorològica de perill» a les comarques del Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, la Selva, el Gironès i l'Alt Empordà. Amb ruixats d'intensitat forta, s'esperen localment els 20 litres en marges de mitja hora, també es preveu que els ruixats arribin a les comarques de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Bages, el Moianès, el Pla de l'Estany, la Garrotxa, el Ripollès, Osona, el Berguedà, el Solsonès i la Segarra

Una tònica que perdura

I és que la tònica és igual durant el que resta de setmana a Catalunya: matins estables, però tardes de ruixats. Des d'aquest dimarts i fins divendres, 2 de juny, s'espera que aquesta inestabilitat meteorològica s'intensifiqui a Catalunya amb ruixats —més minsos a partir de dijous— cada tarda. 

De cara al cap de setmana, el Meteocat preveu que aquesta inestabilitat perduri i podríem tenir un dissabte passat per aigua al Pirineu, la Catalunya Central i les comarques de Girona. Diumenge, però, tornaria l'estabilitat. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Pots consultar la previsió del temps del Meteocat per als propers dies clicant aquí.