Portada del preu de la llum per aquest 14 de maig

Preu de la llum avui diumenge, 14 de maig: hora a hora

Descobreix les millors hores d'aquest diumenge per encendre la rentadora

El preu mitjà de la llum aquest diumenge, 14 de maig, s'establirà a 39,58 euros per megawatt hora (MWh) consumit. Una xifra que hem pogut conèixer gràcies a la informació aportada per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

El preu de la llum per aquest 14 de maig
Un dia més, el pitjor preu de la llum se situa durant la nit. | Catalunya Diari

Tenint en compte aquest preu, podem confirmar que el preu mitjà de la llum ha patit una disminució, en comparació del dia d'ahir. Això és perquè, durant dissabte passat, el preu mitjà de la llum es fixava en els 51,12 euros/MWh.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

Quines seran les hores més barates del 14 de maig?

Si busques estalviar, hauràs d'apostar per les franges horàries més barates d'aquest diumenge. Per tant, el més recomanable serà centrar el consum elèctric de les 9 a les 18 hores, ja que aquesta àmplia franja horària serà la més barata del dia. Sense anar més lluny, el preu del megawatt hora pujarà als 0 euros. Llum pràcticament gratuït al llarg de moltes hores del dia!

També t'aconsellem remenar la possibilitat de centrar el teu consum durant la franja horària de les 18 a les 19 hores, ja que representa el segon moment més barat del dia. Com es pot veure a la taula, el cost del megawatt hora serà de tan sols 1,50 euros. No hi ha dubte que és un bon diumenge per aprofitar i fer feines de la llar que suposin un gran consum elèctric.

Graella amb les millors i pitjors hores del preu de la llum d'aquest 14 de maig
Aquest és el preu de la llum per hores del diumenge, 14 de maig. | Catalunya Diari

Quines són les hores més cares de diumenge?

Pel que fa a les hores més costoses d'aquest diumenge, el millor serà intentar esquivar-les. D'aquesta manera, no tindreu un impacte negatiu sobre la vostra factura. Per això, et recomanem evitar la franja horària que comprèn de les 22 a les 23 hores, ja que el preu del megawatt hora serà de 98,96 euros i és el més car del dia.

Així mateix, seria interessant intentar defugir de la franja de les 21 a les 22 hores, quan el cost del teu consum elèctric s'establirà a 97,81 euros.

Aquestes són les hores més barates i les més cares d'aquest 14 de maig
Les hores més barates i més cares de la llum del diumenge, 14 de maig de 2023. | Catalunya Diari

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

Durant el matí, se solen reunir hores poc econòmiques. Per tant, hauràs de ser conscient que estalviar durant aquest moment del dia és més complicat. Segons les dades de l'OMIE, el més oportú serà que centris el teu consum a la franja horària compresa entre les 9 i les 12 hores, ja que en tot és rang el seu preu serà de 0 euros el megawatt hora.

Com a alternativa, si sou una mica més matiner, podeu centrar el vostre consum elèctric durant les 8 i les 9, ja que el preu d'aquesta franja horària s'establirà en els 41 euros.

Les millors hores de llum per aquest 14 de maig
El preu de les millors hores de diumenge, 14 de maig de 2023, se situarà en 0 euros. | Catalunya Diari

I a la tarda, quines hores són més econòmiques?

I, en cas que la teva disponibilitat horària més cap al final del dia, tens algunes opcions molt interessants. Obviant les hores més barates, les quals ja hem esmentat, el nostre consell és que apostis per la franja que comprèn les 13 i les 18 hores, període en què el preu del megawatt hora serà de 0 euros.

Tot i això, tampoc és mala opció optar per la franja d'entre les 18 i les 19 hores, on el seu preu serà d'1,50 euros. Si et va millor una mica més tard, no et preocupis perquè entre les 19 i les 20 hores el preu serà de 4,28 euros.