Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gràfica mostrant les diferències dels preus de llum de cada hora en colors vermell, groc i verd

Preu de la llum d'avui diumenge, 23 de juliol: hora a hora

Descobreix les hores de llum més barates i estalviaràs molts diners

El preu mitjà de la llum aquest diumenge, 23 de juliol, s'establirà als 61,93 euros per megawatt hora (MWh) consumit. Una dada que hem pogut conèixer gràcies a la informació aportada per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Rellotges assenyalant les millors i pitjors hores de la jornada del 23 de juliol
Les millors i pitjors hores per engegar a llum | España Diario TIPS

Tenint en compte aquest preu, podem confirmar que la tarifa mitjana de la llum ha disminuït en comparació al dia d'ahir. Això és perquè, durant dissabte, el preu mitjà de la llum es fixava en els 91,52 euros/MWh.

Quines seran les hores més econòmiques del 23 de juliol?

Per no pagar de més a la factura de la llum, només hauràs de centrar el consum durant les hores que tinguin el preu més baix. Per això, us recomanem que aquest diumenge utilitzeu els electrodomèstics a  la franja horària que va des de les 14:00 fins a les 17:00. En aquest moment del dia, lús de la llum et costarà 0 euros.

També podeu fer ús elèctric a l'hora que teniu la segona tarifa més baixa del dia. Aquesta tindrà lloc entre les 12.00 i les 14.00 hores. El cost que tindrà el megawatt durant aquesta estona no superarà els 0,10 euros.

Taula mostrant els preus de totes les hores del dia 23 de juliol de 2023
La taula de preus de la llum per diumenge | España Diario TIPS

Quines són les tarifes de llum més cares aquest diumenge?

Per no assolir grans números en el pagament de la llum, la millor opció és evitar les hores més cares de la jornada. És per això, que us recomanem no encendre l'aire condicionat entre les 23:00 i les 00:00. Durant aquesta hora, tindrà lloc el preu més car del dia, amb un cost de 114,95 euros.

Seguint la mateixa línia, intenta esquivar la franja horària que va des de les 22.00 fins a les 23.00, ja que el seu preu també estarà a l'alça. El cost serà de 113,0 euros.

Preus de les hores més cares i més barates del dia 23 de juliol
Les hores més cares i les més barates de la llum | España Diario TIPS

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

Pel que fa a les hores matutines, la millor hora per posar la rentadora és la que va de 12.00 a 14.00. En aquest moment, el preu del megawatt hora no superarà els 0,10 euros.

Preus de les millors hores de les diferents franges de la jornada del 23 de juliol
La taula de preus de la llum de demà diumenge | España Diario TIPS

I a la tarda, quines hores hauria d'aprofitar?

En cas que necessitis fer ús dels electrodomèstics durant la tarda, et recomanem que ho facis a la franja horària que comprèn les 14.00 i les 17.00 hores. I és que això no et suposarà pagar més de 0 euros.