YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El preu del transport públic a l’àrea metropolitana no augmentarà el 2019

Madrid, Barcelona i Girona, però, continuen tenint les tarifes d'autobús més cares de tot l'Estat

Les tarifes de TMB a Barcelona es mantenen
Les tarifes de TMB a Barcelona es mantenen | CatalunyaDiari.cat

Bones notícies per a tots els usuaris de TMB i altres transports metropolitans de Barcelona. Els preus del transport públic no s’apujaran el 2019, tot i que els cants de sirena semblaven indicar tot el contrari. La reunió del consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità feta avui, doncs, ha resultat clau perquè els veïns de Barcelona i rodalies vegin com el preu del transport públic es manté.

La Generalitat, que demanava l’augment de les tarifes, s’ha quedat sola en la votació i s’ha quedat sense la majoria necessària per a dur a terme la reforma. L’Ajuntament de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana, en aquest sentit, s’han erigit com un factor clau perquè no s’assolís cap consens i els preus del transport públic es mantinguessin tal com s’han establert aquest 2018.

La llarga pugna entre Colau i la Generalitat

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, ha mantingut sempre la posició més ferma possible. L’alcaldessa, en aquesta línia, ha mantingut una gran pugna amb la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de la qual, finalment, s’ha sortit com a gran vencedora.

L’Ajuntament de Barcelona, doncs, pacta una partida extra de fins a 40 milions d’euros, tot i que l’extensió està estrictament lligada als pressupostos de Pedro Sánchez. Pressupostos que, per cert, pengen ara mateix d’un fil i que necessiten el ‘si’ dels independentistes.

Barcelona i Girona, les ciutats més cares

Barcelona i Girona ocupen, malauradament, una posició de privilegi entre les ciutats de l’Estat on el transport públic és car. Juntament amb Madrid, la ciutat comtal i la capital del Gironès continuen sent de les ciutats amb les tarifes d’autobús més cares de tota la geografia espanyola.

Si bé és cert que la mitja del trajecte amb autobús a l’Estat ascendeix als 0,78 euros, també ho és que Girona i Barcelona assoleixen límits insospitats i que, en aquesta  línia, resulten ser els més cars d’Espanya. A Girona, doncs, el preu del trajecte amb targeta és d'1,07 euros, mentre que a Barcelona és d'1,02 euros.


Comentaris

envia el comentari