Cap de setmana amb ambient de setembre a molts punts

Les temperatures baixaran clarament amb alguns ruixats que aniran a menys, alguna nevada als cims del Pirineu i vent del nord

El temps canviarà de forma clara els propers dies. L’arribada d’un front entre divendres i dissabte obrirà les portes a una clara baixada de les temperatures que farà que l’ambient sigui de setembre i sembli que l’estiu estigui marxant.

La baixada dels termòmetres serà destacada especialment entre les comarques de Barcelona i Girona, on hi haurà més intervals de núvols dissabte, el Pirineu i el Prepirineu. En alguns punts la baixada pot arribar a ser d’entre 7 i 9 graus respecte avui, amb tot el país per sota dels 30º. 

Pel que fa a l’estat del cel, dissabte quedaran molts intervals de núvols a les comarques de Barcelona, Girona i Pirineu, tot i que també n’hi haurà en altres punts. S’esperen encara alguns xàfecs i tempestes puntuals en aquests punts, tot i que menys intensos i extensos. També cauran alguns ruixats a prop de la costa, en general febles, mentre que als cims més elevats del Pirineu es pot veure nevar.

Diumenge s’imposarà amb més claredat el sol i els xàfecs seran molt residuals, però seguirà l’ambient poc estiuenc. Pel que fa al vent, bufarà amb ganes el mestral fins dissabte a primera hora de la tarda  a les Terres de l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona. La tramuntana es deixarà sentit durant tot el cap de setmana a l’Empordà amb algunes ràfegues fortes.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

L’estiu marxa de vacances

Les temperatures seran clarament més baixes aquest cap de setmana, tot i que a on menys es notarà aquesta baixada brusca serà a les comarques de Tarragona i sud de Lleida, on el mestral hi pot bufar reescalfat. En general, però, notarem una marcada refrescada, mentre que la xafogor marxarà de la costa.

La majoria de màximes es mouran entre els 24º i els 29º, puntualment un pel més altes a Ponent i Tarragona, tot i que a punts del nord de la Catalunya Central, interior de Girona i al Pirineu es poden quedar per sota dels 20º tot el dissabte amb un ambient rúfol.

Atenció a la matinada de dissabte a diumenge, quan l'ambient pot ser molt fresc en general. De cara a diumenge, les temperatures començaran a pujar amb més sol, tot i que la calor seguirà sent atípicament moderada.

Les temperatures baixaran clarament, especialment a la meitat nord
Les temperatures baixaran clarament, especialment a la meitat nord | Jordi Rodoreda

 

 Adeu a l’estiu?

Malgrat aquesta baixada brusca de les temperatures, sembla que l’inici de la propera setmana estarà marcat per una recuperació dels termòmetres amb calor que es normalitzarà i que recuperarà els valors que estem tenint aquests dies. A mitjans de setmana podríem tenir una nova baixada de les temperatures amb més xàfecs.