Pride Barcelona veta la participació de C's a la manifestació LGBTI

L'esdeveniment tindrà lloc el pròxim dissabte, 29 de juny | Ciutadans lamenta la decisió dels organitzadors i la titlla de «discriminatòria»
Albert Rivera LGTBI
Pride Barcelona decideix vetar la participació de Ciutadans en la manifestació de dissabte en defensa dels drets LGBTI | EFE

L'organització de la festa LGBTI+ Pride Barcelona ha decidit, finalment, no deixar participar Ciutadans a la manifestació que tindrà lloc aquest dissabte, 29 de juny. Les entitats organitzadores es van reunir dimecres, 26 de juny, a la tarda i van votar «per unanimitat» vetar l'accés al partit d'Albert Rivera. Pride Barcelona havia posat com a requisit als partits polítics que volguessin participar en la festa la signatura d'un manifest en contra de partits homòfobs com Vox. Ciutadans no l'havia signat a Madrid, però sí a Barcelona.

 

Cs lamenta la «discriminació»

Paral·lelament, el partit no ha rebut positivament la decisió de l'organització i ha lamentat a través d'un comunicat que Pride Barcelona «hagi cedit a les pressions polítiques» i hagi exclòs de la festa LGBTI+ «el principal partit de Catalunya». La formació taronja ha criticat la «discriminació» que el veto suposa per als «més d'un milió de catalans» que van votar aquesta formació en els darrers comicis autonòmics.

 

C's reacciona així a la decisió dels organitzadors de Pride Barcelona de vetar la participació del partit a la desfilada del dissabte vinent, malgrat que els d'Albert Rivera van signar el manifest contrari als partits homòfobs que l'organització exigia com a requisit imprescindible. El partit, a més, diferia del que havia fet a Madrid, on no havia volgut signar el manifest.

 

Al comunicat, Cs subratlla que és la formació que «més propostes ha presentat» al Parlament en l'última legislatura en favor del col·lectiu LGBTI+, i que aquest «compromís» s'ha visualitzat en totes les institucions on té representació. Ciutadans «encara confia» que l'organització del Pride Barcelona «s'hi repensi i rectifiqui» tenint en compte que és una festa que «ha d'estar oberta a tots els partits polítics i persones que defensen activament els drets LGBTI+».

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari