Arriba la primera nevada de la temporada al Pirineu.

Sí, el fred ja és aquí: arriba la primera nevada de la temporada a Catalunya

La neu ha caigut a bona part de la serralada i ha obligat a posar cadenes a la C-28 al port de la Bonaigua

La primera nevada de la temporada a cotes mitjanes i altes ha deixat una estampa hivernal al Pirineu quan encara no s'ha acabat el setembre. El canvi de temps ha fet caure el termòmetre per sota dels zero graus i amb l'arribada de precipitacions dijous al vespre i durant la matinada, les muntanyes han quedat ben enfarinades.

Fins i tot ha fet falta posar cadenes en alguns trams de la C-28 al port de la Bonaigua (Pallars Sobirà) més amunt dels 1.800 metres d'alçada. Estacions d'esquí com la Molina (Cerdanya) han mostrat imatges de zones emblemàtiques com el Niu de l'Àliga ben nevat.

Imagte de la primera nevada de la temporada 22-23 a Catalunya.
Primera nevada a cotes mitjanes a Catalunya. | ACN

L'estació obrirà el telecabina a la tarda fins a les deu de la nit amb motiu de la Nit Pirineu, perquè la gent es pugui atansar a veure les primeres neus.

Divendres de xàfecs a la costa de Barcelona i pluges al Pirineu 

Pel que fa al temps previst per aquest divendres, fins al migdia s'espera precipitació al vessant nord del Pirineu. A partir de migdia s'esperen xàfecs a punts del litoral i prelitoral central i a l'interior del quadrant nord-est. Al final del dia, els xàfecs es centraran al sector central del litoral.

En general, seran d'intensitat entre feble i moderada i acumularan quantitats entre minses i poc abundants. Si bé, a la zona avisada els xàfecs és possible que siguin d'intensitat forta i acumular quantitats abundants. A més, localment podran anar acompanyats de tempesta i calamarsa.

La cota de neu voltarà els 1.600 metres al vessant nord.