Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La nevada está cubriendo de forma abundante las montañas andorranas y francesas

L’arribada de la gota freda deixa les primeres nevades de la temporada al Pirineu

Les primeres nevades a la serralada pirinenca sempre són benvingudes, però aquesta temporada les enfarinades s’han avançat molt i han arribat a inicis de setembre, en una situació força excepcional
La nevada está cubriendo de forma abundante las montañas andorranas y francesas
La neu ha arribat arreu dels Pirineus | @Meteo_Pyrenees

 

La gota freda que ens ha afectat d’aquest dimarts no només ha portat xàfecs i tempestes amb una gran quantitat de llamps i trons, sinó que també ha fet canviar l’estampa pirinenca de les cotes altes de la serralada. I és que amb l’arribada d’aquesta pertorbació, també arribava una massa d’aire ben freda més pròpia de mitjans de tardor que no pas de finals d’estiu, fent nevar a cotes fins als 1.800 metres.

Així doncs, aquesta situació excepcional, ens ha regalat les primeres enfarinades als Pirineus de la temporada. I diem excepcional, perquè sí que és normal que al llarg de la tardor ja comencin arribar les primeres nevades febles al Pirineu, però que ho faci a principis de setembre i arribant a cotes tan baixes és un fet gens comú. 

Aquestes són algunes de les imatges més boniques de la nevada als Pirineus:

Tot i això, aquesta situació anecdòtica no seguirà els pròxims dies. El temps al Pirineu millorarà al llarg del dimecres i aquesta nevada, més aviat feble, no tindrà capacitat per mantenir-se. En alguns racons més obacs i de més altitud la neu podria conservar-se un parell de dies, però acabarà marxant de la mateixa manera que ha arribat, en un tancar i obrir d’ulls.

També et pot interessar...