Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant

Catalunya podria disposar de 100.000 vacunes d'Oxford a finals d'any

Segons Argimon, anirien dirigides a les persones de col·lectius més vulnerables

La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant
Salut creu que es podran començar a aplicar les primeres vacunes al desembre. | Cedida

El secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest dimarts, 8 de setembre, a 'RAC1', que la vacuna d'Oxford estarà disponible a finals de novembre i que es preveu que al desembre es puguin aplicar les primeres dosis. Segons Argimon, Catalunya disposarà d'unes 100.000 vacunes que aniran dirigides als col·lectius més vulnerables, però no al personal sanitari, que en total és de 150.000 persones.

Salut ultima un protocol «més flexible» per permetre les visites i sortides a les residències

En un altre ordre de coses, el Departament de Salut ultima un protocol per fer «més flexible» la normativa en quant a visites i sortides a les residències. El director estratègic d'Atenció Primària, Rafa Ruiz, ha reconegut a TV3 que calia «afinar» aquesta qüestió i que publicaran el nou protocol a finals de setmana o principis de la següent. Les noves directrius establiran que es tindrà més en compte la situació epidemiològica de la residència i no tant la de l'entorn on es troba, tot i que també s'haurà d'avaluar. La idea és que els familiars puguin veure els residents un mínim d'un cop per setmana. Actualment, el 95% de les residències estan en situació verda o taronja. «Això vol dir que tenen el virus controlat», ha afirmat Ruiz.

«La nostra proposta està en que les visites i sortides dels residents a casa seva o a l'exterior a fer un passeig sigui molt més flexible», ha manifestat Ruiz. Tenint en compte que la gran majoria es troba en situació verda o taronja, ha explicat que l'objectiu és que aquest 95% pugui rebre visites i que els residents també puguin fer sortides al carrer.

La proposta passa per «tenir més compte la situació de la residència i no tant en compte la de la comunitat». Tot i això, ha apuntat que si la situació epidemiològica de l'entorn és molt dolenta i hi ha un «risc excessiu» s'actuarà en conseqüència en el territori en concret. «Però per norma general la situació de la residència serà la que marcarà la situació de fer les visites», ha insistit.