Imatge d'una càmera de fotos trencada

Jordi i Arnau Puig, els primers catalans que cobraran per penjar contingut a Tik Tok

Els bessons de Navàs acumulen més de 20 milions de seguidors

Jordi i Arnau Puig, dos germans bessons de Navàs (Bages) seran els primers catalans que cobraran pels seus continguts a la xarxa Tik Tok. Els joves acumulen ja més de 20 milions de seguidors, no obstant això, els únics ingressos que rebien fins ara eren gràcies a la publicitat de les marques. Ara, els navassencs s'han convertit en uns dels guanyadors del Fons Europeu per a Joves Creadors, des d'on s'han repartit 60 milions d'euros. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Street Court Reflections . Welcome to join in the contest with your photos and videos related to #StreetLife Looking forward to your stories and grabbing this chance to win a $5000 creative fund! Link in bio @xiaomi.global #ShotByMi 2020 . Phone XIAOMI MI 10 PRO Cam settings: ISO 100 / shutter 1/440 / F2.2 . Swipe for BTS #jordikoalitic #teamwork @arnaukoalitic @gio.koalitic @urijimenezzz_ . . #landscape_mf #visualambassadors #moodygrams #artofvisuals #shotzdelight #bleachmyfilm #themoodymag #streetmobs #creativeoptic #supremeshutter #visualgrams #photoshop #lightroom #artdaily #artshub #art_viral #dailyart #artwork #artgallery #artlover #creative #colordes #art_dailydose #artist #artoftheday #drawing

Una publicación compartida de Jordi Koalitic (@jordi.koalitic) el

Èxit a les xarxes 

Els germans Puig es dediquen des de fa temps a la fotografia. Després de veure com alguns usuaris de Tik Tok utilitzaven sense permís les imatges dels seus perfils personals d'Instagram, el juliol de 2019 van decidir crear-se un compte en aquesta nova xarxa pensada per compartir vídeos de curta durada. La sorpresa va arribar només cinc mesos després, quan ja sumaven gairebé deu milions de seguidors. 

Aquestes xifres van situar el perfil que comparteixen els dos germans com el que més creixement ha experimentat en la plataforma durant el 2019. Però el seu èxit no s'atura, i és que aquest 2020 han aconseguit duplicar els seguidors i arribar fins als 20 milions

Pagar per continguts

Tik Tok va anunciar fa uns mesos que començaria a pagar als creadors de contingut americans per poder oferir als anomenats 'tiktokers' un treball a temps complet. Ara, sembla que aquesta mesura s'estendrà també als creadors europeus. No obstant això, per cobrar s'han de complir una sèrie de requisits com són tenir més de 18 anys, tenir un nombre de seguidors elevat i publicar contingut a la xarxa de forma constant, sobretot seguint les normes de la plataforma. 

D'altra banda, Facebook ha iniciat una guerra oferint diners i contractes a alguns dels 'tiktokers' més rellevants perquè creïn contingut a la nova funció que ofereix Instagram: Instagram Reels.