Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb clínica de bellesa i cercle vermell amb cama amb lipedema

El problema que es confon amb la cel·lulitis i afecta sobretot dones

És molt fàcil confondre la cel·lulitis amb el lipedema, una condició mèdica crònica que es caracteritza per l'acumulació anormal de greix

Moltes les dones que sovint pensen que tenen cel·lulitis i es piquen al gimnàs fent exercici per eliminar-la. Malgrat això, el que passa moltes vegades és que menjant sa i fent exercici no se'n va.

Això passa perquè amb els bons hàbits, la cel·lulitis sí que es veu reduïda, encara que moltes vegades la confonem amb lipedema i per aquest motiu no es nota cap millora.

Motius pel que apareix el lipedema

Aquesta malaltia crònica es caracteritza per una acumulació anormal de greix, principalment a les cames i els glutis. Els factors que contribueixen al seu desenvolupament són els següents:

- La genètica: si hi ha antecedents familiars de lipedema, les possibilitats de desenvolupar aquesta condició clarament són superiors.

- Hormones: el lipedema afecta principalment les dones, per la qual cosa es creu que les hormones poden tenir un paper en el seu desenvolupament. L'embaràs, la pubertat o la menopausa pot influir en l'aparició o la progressió del lipedema.

- Canvis metabòlics: S'ha proposat que els canvis metabòlics en el teixit adipós podrien contribuir al desenvolupament del lipedema. Això inclou la possibilitat que les cèl·lules greixoses a les àrees afectades siguin més propenses a l'acumulació i retenció de greix.

- Factors circulatoris: els problemes en el sistema limfàtic i circulatori podrien estar relacionats amb el lipedema. Les alteracions al flux sanguini i limfàtic podrien contribuir a l'acumulació de greix en certes àrees del cos.

Com tractar el lipedema

El primer que hem de tenir en compte és que el diagnòstic del lipedema és complicat per la similitud amb la cel·lulitis. No obstant això, un cop un professional ens confirmi que el que patim és un lipedema, tenim diverses opcions per poder tractar-ho.

La clau principal és canviar els nostres hàbits, com són evitar medicacions hormonals, controlar el sobrepès i evitar menjar grans quantitats d'hidrats de carboni i greixos.

A més d'això, hi ha dos tractaments que són les  lipoaspiracions i  dermolipectomies, procediments que busquen eliminar els cúmuls grassos i millorar la qualitat de vida de les persones que el pateixen.

Les lipoaspiracions consisteixen en modelar de dipòsits localitzats de teixit adipós (greix) del contorn corporal, i la dermolipectomia consisteix en una operació per corregir l'excés de greix i pell de qualsevol zona del cos. Depenent del pacient li anirà millor un tractament o un altre.