Muntatge amb unes anomalies de temperatura i unes onades a la platja de la Barceloneta

La mala notícia del Meteocat sobre el temps que farà a Catalunya fins al febrer

Els meteoròlegs avisen que les temperatures es mantindran per sobre de la mitjana i que no s'esperen precipitacions

El Meteocat no espera canvis amb el temps, almenys el que queda del gener. Així ho confirmen els models meteorològics, tant pel que fa a les temperatures com amb les precipitacions. En aquest sentit, aquesta setmana i la pròxima els termòmetres se situaran per sobre del que és habitual, i no hi ha pluges a la vista a Catalunya.

Sense canvis a la vista amb el temps a Catalunya

Tal com mostren els mapes del Meteocat, aquesta setmana les temperatures estaran “per sobre de la mitjana climàtica”. Traduït en temperatures, aquestes podrien situar-se entre 3 i 6 °C a gairebé tot Catalunya, especialment a la costa.

A Pirineu la situació serà fins i tot més excepcional, amb més de 6 °C del que tocaria per a l'època. Una situació anòmala que, segons el Meteocat, es mantindrà la setmana que ve.

Segueix l'escassetat de precipitacions

Pel que fa a les pluges no hi ha bones notícies. Després del breu episodi de precipitacions que vam tenir divendres passat, els mapes no preveuen un episodi similar ni per a aquesta setmana, ni per a la que ve.

De fet, Catalunya tindrà “anomalies negatives”, i és que els models preveuen fins a un 30% menys de pluja de la mitjana climàtica. Un patró de precipitacions que, molt probablement, tindrà continuïtat la setmana que ve.

El temps a Catalunya demà i dijous

Per aquest dimecres, el Meteocat preveu cels clars a la major part de Catalunya. Això sí, a punts del prelitoral, de l'oest i de la depressió central i la vall de l'Ebre, el dia començarà amb boires.

Mapa de símbols del Meteocat per dimecres al matí
Previsió del Meteocat per miércols a la mañana | Meteocat

Aquests núvols baixos s'aniran desfent amb el pas de les hores, tret de les comarques de Ponent, on seran més persistents. A la segona meitat del dia, les boires també poden aparèixer en punts del litoral.

Mapa de símbols del Meteocat per dimecres a la tarda
Previsió del Meteocat per a la tarda del miércoles | Meteocat

Pel que fa a les temperatures, les mínimes pujaran lleugerament a tot Catalunya. El mateix passarà amb les màximes, que podrien pujar fins i tot de forma moderada, arribant als 23 °C al prelitoral.

Mapa de símbols del Meteocat per dijous al matí
Previsió del Meteocat per al jueves a la matí | Meteocat

Ja de cara a dijous, la situació no canviarà gaire. Els cels es mantindran clars, excepte en aquelles zones on apareixeran les boires. Segons el Meteocat, aquesta situació es podria donar a la vall de l'Ebre, a la depressió central i en punts del litoral català.

Mapa de símbols del Meteocat amb la previsió per dijous a la tarda
Previsió del Meteocat per al jueves a la tarda | Meteocat

Les temperatures continuaran augmentant dijous, tant les mínimes com les màximes. Això sí, en aquelles zones on hi haurà núvols baixos els termòmetres es mantindran en valors similars o fins i tot baixaran alguns graus. En punts del prelitoral nord es podrien superar fins i tot els 24 ºC.