Imatge de Gonzalo Bernardos amb una imatge destacada a la dreta d?una persona subjectant un rellotge de paret

La proposta de Gonzalo Bernardos perquè els treballadors cobrin més

L'economista expert creu que la solució per reduir la jornada sense tocar els salaris és el canvi de mentalitat dels empresaris

La reducció de la jornada laboral és un dels temes que més polèmiques està provocant, ja que hi ha milers d'opinions sobre la proposta de Yolanda Díaz. Tot i que la ministra de treball es compromet a dur a terme aquest compromís, molts segueixen preguntant-se si serà factible.

Doncs, per a sorpresa de molts, Gonzalo Bernardos, l'expert economista, ha donat una resposta clara i ferma sobre si el Govern podrà abordar aquest tema. I és que ell no dubta que no hi hauria cap problema a disminuir la jornada sense haver de fer una reducció de nòmines.

Gonzalo Bernardos creu que sí que és possible reduir la jornada laboral sense efectes nocius a l'economia

El professor i economista, al programa Al Rojo Vivo de La Sexta, ha assegurat contundentment que "i tant que sí" es pot reduir la jornada. A més a més, perquè això sigui possible, caldria "canviar la mentalitat" dels empresaris, segons Bernardos.

En resum, l'expert en economia insisteix que l'ingredient principal perquè la reforma laboral es pot dur a terme amb èxit és que els empresaris entenguin que han de pagar més els treballadors perquè "augmenti la productivitat". D'aquesta manera, hi hauria una crescuda quant a la “qualitat de productes i qualitat de serveis”.

Cal pagar més als treballadors

Bernardos creu que el que intenta canviar el Govern és la manera de pensar dels empresaris perquè vegin que, sense modificar les nòmines i reduint les hores de treball, és possible oferir serveis més qualitatius i mantenir els treballadors motivats.

Yolanda Díaz: "Tirarem endavant una reducció de la jornada a 37,5 hores sense reducció salarial"

La vicepresidenta del Govern, tingui o no el suport dels empresaris, negociarà amb els agents socials per tirar endavant amb la mesura de reduir la jornada sense tocar els salaris.

Davant la proposició de Díaz, que ha comparegut aquest passat dilluns a la Comissió de Treball del Congrés dels Diputats, molts són els que s'han emportat les mans al cap per la seva proposta. Hi ha qui creu que no és una opció viable per la diferència entre els diferents sectors laborals i n'hi ha que no veuen cap problema per millorar la productivitat dins de les empreses.