El Portal de l'Àngel de Barcelona ple de gent fent compres durant la campanya de Nadal

El Procicat no descarta ampliar el confinament de cap de setmana a tota l’àrea metropolitana

L'Ajuntament de Barcelona va demanar-ho la setmana passada i Interior assegura que «la proposta té coherència»

El Procicat estudia ampliar el confinament de cap de setmana —que a partir d'aquest divendres passarà a ser municipal— a tota l'àrea metropolitana de Barcelona. «És una qüestió que s'està treballant», ha reconegut Miquel Sàmper, conseller d'Interior, sobre una mesura que permetria als barcelonins moure's pels 36 municipis de l'àrea metropolitana.

El conseller ho ha dit en la roda de premsa posterior a la firma del conveni de col·laboració entre el seu departament i l'Ajuntament de Barcelona per integrar els serveis d'emergència de la capital catalana en els sistemes del centre d’atenció i gestió de trucades d’urgència 112 de Catalunya. Sàmper ha confirmat que estan treballant en la qüestió, ja que «té la seva coherència». 

La petició, segons 'Betevé', va fer-la efectiva la setmana passada l'Ajuntament de Barcelona i ara el Departament d'Interior reconeix que s'estudia i que té certa coherència. En aquesta línia, cal recordar que Catalunya ha entrat aquest dilluns en una nova fase de la desescalada —amb la reobertura de centres comercials i pistes d'esquí— i que a partir de divendres vinent el confinament de cap de setmana passarà a ser comarcal. 

«A nosaltres se'ns pot enganyar, però al virus no l'enganyarem»

El conseller Sàmper ha aprofitat la seva compareixença per demanar «responsabilitat» per Nadal. «A nosaltres se'ns pot enganyar, però al virus no l'enganyarem», ha advertit. En aquest sentit, ha reconegut que «és complicat, és impossible» que els cossos policials puguin controlar que dins les cases es compleixin les restriccions establertes durant les festes. «Nosaltres tenim la responsabilitat de posar mesures, posar normes, però la corresponsabilitat del seu exercici és de tots. És un tema que hem de vetllar entre tots», ha destacat.

Pel que fa a les mesures de reobertura dels dies que venen, ha afegit que el Govern ha de «congeniar sanitat, salut i economia». Ha explicat que en cas de poder-ho fer, «molt probablement» pagarien el 75% de la facturació al sector de la restauració en comptes de permetre'n la reobertura. «Aquest any hem de fer un Nadal diferent, que esperem que sigui l’últim», ha conclòs Sàmper.