Pere Aragonès i Gabriel Rufián

Rufián no frena: Nous atacs a Junts per Catalunya

En un article a 'El Periódico', el portaveu d'ERC a Madrid va atacar el partit amb qui els republicans volen governar de nou

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha carregat de nou amb molta contundència contra Junts per Catalunya. Rufián no s'ha mossegat la llengua en els darrers mesos i ha estat, probablement, el pes pesat dels republicans que més s'ha confrontat amb la formació de Carles Puigdemont i la seva estratègia, sobretot des de les xarxes socials. Aquest diumenge, 13 de desembre, ho ha tornat a fer, però a través d'un article publicat a 'El Periódico'.

JxCat, la «dreta catalana que pactava amb Felipe i Aznar», segons Rufián...

En el text, Rufián titlla JxCat de «dreta catalana» i diu que «els que animaven al nacionalisme de dretes català mentre pactava amb Felipe González i José María Aznar, insulten ara històrics independentistes que aposten pel diàleg», en clara referència als cercles de votants i simpatitzants actuals de la formació que presideix Carles Puigdemont. «La dreta creu que el país és seu», ha reblat el portaveu dels republicans al Congrés dels Diputats.

«Avui, tota una generació que va votar la dreta catalana i els seus respectius messies, assisteix a manifestacions amb l'adamisme i fanatisme del nounat activista. Avui, els que animaven el nacionalisme de dretes català mentre pactava amb Felipe i Aznar, insulten històrics independentistes que aposten pel diàleg», escriu Rufián, molt contundent contra els socis de Govern de la seva formació.

No s'ha oblidat Rufián de l'habitual retret a JxCat: l'acord amb el PSC a la Diputació de Barcelona que va impedir que l'alcalde de Moià, el republicà Dionís Guiteras, esdevingués el president de l'ens supramunicipal barceloní. «L'independentisme de dretes català li va regalar la Diputació de Barcelona al PSC perquè no la tingués Esquerra», ha dit, i ho ha aprofitat per demanar el vot per ERC assegurant que «el dubte és si també ho farà amb la Generalitat si pot». «L'única manera de no haver de descobrir-ho és una victòria prou àmplia d'Esquerra», ha reblat.

... però ERC hi vol tornar a pactar després del 14 de febrer

De fet, sobten crítiques tan contundents després que ERC hagi recordat, per activa i per passiva, que la seva voluntat és tornar a pactar amb JxCat després de les eleccions del 14 de febrer. Els republicans han arribat a afirmar, fins i tot, que «no veuen» alternativa a un pacte que no passi per reeditar l'actual acord de Govern, insistint sobretot a descartar entendre's amb el PSC.