Notifiquen quatre morts més aquest cap de setmana a la residència de Tremp

D'aquesta manera, s'ha passat de 49 a 53 defuncions des de l'inici del brot que afecta 81 residents i 42 treballadors positius

Pla general de la residència de Tremp amb una ambulància al davant
Aquest cap de setmana la Covid-19 ha provocat la mort de quatre persones més a la residència de Tremp | Catalunya Diari

El brot de covid-19 que afecta la Residència Fiella de Tremp ha provocat la mort de quatre persones més entre aquest dilluns i diumenge. D'aquesta manera, segons dades de Salut, s'ha passat de 49 a 53 defuncions des de l'inici del brot que afecta 81 residents i 42 treballadors positius amb el virus.

Del total d'usuaris amb coronavirus, n'hi ha 12 que han estat traslladats a l'Hospital del Pallars. Està previst que aquest dilluns es comencin a aixecar aïllaments parcials d'usuaris de la residència. El departament va intervenir el centre el passat 28 de novembre després de detectar una «situació descontrolada», acusació que el patronat de la residència va negar el cap de setmana passat a través d'un comunicat.

La Fundació defensa la seva gestió de la residència

La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat va obrir el passat 30 de novembre un expedient sancionador al geriàtric de la Fundació Jaume Fiella de Tremp. La Fundació va defensar aquest dissabte, 12 de desembre, la seva gestió de la residència que la conselleria de Salut ha intervingut després de detectar un brot de coronavirus que aquesta setmana ha sobrepassat els 90 positius.

En un comunicat, va afirmar que la direcció i el personal del centre van seguir tots els protocols des que es va detectar el primer positiu, si bé «malgrat les mesures preses per la residència, el nombre de contagis va ser molt elevat».

Arran d'aquest episodi, Salut va iniciar un seguiment i control de la residència el dia 21 de novembre, i el 26 se'ls va comunicar la intervenció després de set defuncions per Covid-19; primer va assumir la gestió una ONG, i l'endemà passat ho va fer l'empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris, va explicar la Fundació Jaume Fiella.

La fundació va assegurar que en la gestió del brot no va haver-hi «descontrol ni falta de registres» i que en tot moment es va prestar assistència als residents, amb el suport del CAP de l'Hospital Comarcal.

«Aquestes últimes setmanes estem vivint una dolorosa situació excepcional. Lamentem profundament la mort dels nostres residents, ens sentim pròxims a les famílies que han perdut un ser estimat i compartim el dolor de tota la ciutat de Tremp i el Pallars», van afirmar.


Comentaris

envia el comentari