Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, en una atenció als mitjans

La decisió d'ERC amb El Homrani després de mesos de polèmica per la seva gestió

El conseller de Treball i Afers Socials no tan sols va a les llistes, sinó que ho fa en una posició molt més elevada que fa tres anys

Imatge del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, en una atenció als mitjans
El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani, serà el número 9 d'ERC al Parlament. | Catalunya Diari

El Consell Nacional d'ERC del passat dissabte va aprovar les quatre llistes que concorreran a les eleccions al Parlament del 14 de febrer de 2021. Els republicans ja tenen, doncs, aprovades les candidatures completes per Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Pel que fa a la candidatura barcelonina, ja se sabia que els quatre primers llocs serien per a Pere Aragonès, Laura Vilagrà, Roger Torrent i Najat Driouech. Dissabte es va saber que completaran el top-10 Josep Maria Jové (5), Alba Vergés (6), Ernest Maragall (7), Ester Capella (8), Chakir El Homrani (9) i Jenn Díaz (10).

La llista dels republicans deixa, en aquestes posicions capdavanteres, dues conclusions rellevants. La primera, tal com explicava Catalunya Diari el passat divendres, el fet que Alba Vergés manté la mateixa posició que el 2017 malgrat haver estat la consellera amb més visibilitat dels republicans en els darrers mesos. Des d'ERC no s'ha contemplat la seva figura com a actiu electoral. La segona, la inclusió de Chakir El Homrani al novè lloc malgrat els mesos de dures crítiques a la seva gestió.

El Homrani passa del lloc 21 al 9

El conseller de Treball i Afers Socials no tan sols repeteix a la llista sinó que el seu nom ascendeix diverses posicions respecte als comicis de l'any 2017. Llavors, El Homrani era el candidat número 21 i de cara al proper febrer, ocuparà el lloc número 9 de la llista, una de les posicions més destacades de la candidatura dels republicans. El 'premi' contrasta amb les polèmiques originades els últims mesos pel mateix El Homrani i moviments de correcció i fins i tot de desacreditació des del seu mateix partit.

Cal recordar que el passat mes d'abril, Salut es va quedar les competències de les residències que fins llavors gestionava Afers Socials, en mans d'El Homrani. El mateix conseller va protagonitzar declaracions confuses sobre l'obligatorietat del teletreball i, sobretot, la seva conselleria va ser la responsable de les polèmiques ajudes econòmiques als autònoms que, el passat mes de novembre, es van atorgar, a raó de 2.000 euros, a 10.000 autònoms, menys del 2% dels que hi ha a Catalunya, i per ordre d'arribada, sense atendre a criteris d'equitat.

Per tot aquest currículum marcat per la polèmica i les crítiques especialment en els últims mesos, ha sorprès que ERC hagi optat per privilegiar El Homrani amb una posició destacada de la seva candidatura al Parlament, enlloc de situar-lo en una posició més baixa de la llista. A les xarxes socials, des de dissabte, ja han estat centenars els comentaris que han mostrat la seva sorpresa per la decisió i que no han dubtat a carregar contra els republicans: un dels més populars ha estat el del doctor Oriol Mitjà, que ha criticat els republicans per incloure Aragonès, Vergés i El Homrani als deu primers llocs de la seva candidatura per Barcelona: