Urgent: L'important anunci del Govern sobre testos i vacunes al personal educatiu

El primer trimestre finalitzarà amb una mitjana del 2,4% d'absentisme, quan el curs passat era del 2%

El conseller Josep Bargalló durant una roda de premsa a la Generalitat
El conseller Josep Bargalló ha anunciat que s'està estudiant la realització de testos massius a les escoles a partir del gener. | Cedida

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha explicat que estan estudiant fer testos massius entre els docents i la resta de professionals educatius passat el Nadal. El conseller ha afirmat que porten temps estudiant aquesta mesura arran de les recomanacions de les autoritats sanitàries, que ha recordat que també situen aquest col·lectiu com a essencials en la fase 2 de vacunació, segons ha dit a TV3.

Bargalló diu que a les escoles hi ha la «màxima seguretat possible»

Bargalló ha recordat que l'escola, com a col·lectiu, és un dels que a escala europea s'està establint com a objectivable per fer cribratges massius i per prioritzar la vacuna un cop s'iniciï la campanya per aplicar-la a Espanya, cosa que podria passar en les properes setmanes, ja després de festes. El conseller ha defensat els resultats «molt bons» que s'ha aconseguit des de la reobertura dels centres escolars al setembre i ha assegurat que la incidència ha estat sempre per sota de la que hi havia a la comunitat, fins i tot en el pic que es va donar a l'octubre. Ha indicat també que han anat variant els criteris i que si no s'han tancat escoles a partir de dos grups confinats ha estat perquè s'ha vist que no es posava en perill l'escola.

Tot i defensar que hi ha la «màxima seguretat possible», ha afirmat que estan «constantment» estudiant més mesures per aplicar i ha assegurat que algunes d'aquestes s'aplicaran al tornar de les vacances de Nadal. Entre aquestes ha situat els cribratges massius entre els professionals de l'educació. Pel que fa a les automostres que s'havien d'aplicar a secundària, ha afirmat que encara no s'han fet i que es faran «en algun moment» quan ho diguin les autoritats sanitàries. En tot cas, ha indicat que «es farà a través de la presència sempre d'algun tipus de personal sanitari que acompanyarà el professorat».

El tancament de les escoles no s'ha plantejat en tot el primer trimestre

El conseller d'Educació ha defensat que les escoles s'han mostrat «segures» durant el primer trimestre i que el tancament total de les escoles no ha estat mai sobre la taula des de l'inici de curs. Ha assegurat que l'absentisme ha estat d'un 2,4% de mitjana, quan el curs passat per aquestes dates era del 2%.


Comentaris

envia el comentari