YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La campanya de vacunació contra el covid-19 començarà a mitjans de gener

Illa preveu que les primeres vacunes arribin a Espanya per Reis, i, a més, assegura que «sobraran» dosis

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, posant-se la mascareta en una roda de premsa a Madrid
El ministeri de Sanitat ha fet públic quan arribarà la vacuna a Espanya | cedida

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dilluns que la campanya de vacunació contra el covid-19 començarà a «mitjans de gener». Sanitat espera que l'Agència Europea del Medicament aprovi la vacuna de Pfizer –que ja ha estat aprovada a altres països- el 29 de desembre i la de Moderna el 12 de gener. La campanya es durà a terme per fases i Illa ha apuntat que les dosis «no arribaran totes el 4 o 5 de gener», però ha promès que «hi haurà vacunes per tothom» i fins i tot «en sobraran» per enviar a altres països, perquè a Espanya li pertoquen 140 milions de vacunes per immunitzar 80 milions de persones.

Illa ha fet aquestes manifestacions a un esmorzar informatiu on ha recordat que Espanya segueix l'estratègia de vacunació europea i per tant està a expenses de l'aprovació definitiva de les vacunes per part de l'Agència Europea del Medicament.

En aquest sentit ha explicat que com a molt el 29 de desembre l'Agència Europea del Medicament té previst reunir-se per emetre opinió sobre la vacuna de Pfizer, que ja ha estat autoritzada per alguns països, i el 12 de gener sobre la vacuna de Moderna.

140 milions de dosis per immunitzar 80 milions de ciutadans

En aquestes dues reunions les dues vacunes «molt probablement rebran l'autorització» per poder ser distribuïdes. En total Europa ha compromès la compra de 1.400 milions de dosis a set companyies, i a Espanya arribaran 140 milions de dosis per immunitzar 80 milions de ciutadans.

«Hi haurà vacunes per a tothom» i fins i tot «sobraran», ha afirmat el ministre, que ha alertat també que les dosis «no arribaran totes el 4 o 5 de gener», sinó per fases. Illa ha insistit en el caràcter «progressiu» de l'estratègia de vacunació a Espanya, que comença pel personal sanitari i els col·lectius més vulnerables al virus.

En una entrevista a Público, Illa també apunta que creu que Espanya pot assolir la immunitat de ramat a finals de l'estiu del 2021. Segons el ministre aleshores prop del 70% de la població ja haurà rebut la vacuna. Amb tot, el Ministeri adverteix que no serà el final de la pandèmia, que no tindrà lloc fins al 2022 quan un alt percentatge de la població mundial hagi rebut la vacuna.


Comentaris

envia el comentari