Un mosso d'esquadra de nit amb el cotxe policial al costat i un vehicle blanc apropant-se

El Procicat prorroga dues setmanes més el toc de queda nocturn a Catalunya

L'actual confinament acabava aquest pròxim dilluns

El Procicat ha aprovat aquest divendres prorrogar durant dues setmanes més les restriccions de moviments nocturns a Catalunya, segons han informat a l'agència 'EFE' fonts del departament d'Interior de la Generalitat. L'actual confinament acabava aquest pròxim dilluns i es preveu que l'ampliació de les mesures es publiqui abans que venci el termini al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). La restricció del toc de queda nocturn seguirà amb el mateix horari establert, de 22.00 hores a 06.00 hores, i s'allargarà fins al 23 de novembre.

Tot i la tendència a la baixa del risc de rebrot, la velocitat de transmissió i la taxa de positivitat de les proves PCR, el Govern ha optat per fer una prorrogar de les mesures per tal d'acabar de doblegar la corba de la segona onada de coronavirus.

Això vol dir que durant quinze dies més continuaran tancats bars, restaurants, centres d'estètica, gimnasos, teatres, la limitació d'aforaments als comerços i supermercats i el tancament perimetral per municipis durant tot el cap de setmana entre les 06.00 hores del divendres i les 06.00 hores del dilluns. Aquesta última mesura s'haurà de revisar el divendres que ve perquè el venciment del decret que les va instaurar durant 15 dies es produirà divendres vinent.

 

Salut indica que s'ha superat el pic de contagis de la segona onada

Aquest divendres, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha explicat que Catalunya ha superat el pic de contagis de la segona onada de coronavirus però ha advertit que tot i això la pressió assistencial als hospitals encara és elevada. Segons Ramentol, el sistema sanitari no la «pot sostenir durant molt de temps».

En els darrers dies, el nombre de pacients ha continuat pujant, però a un ritme més lent. El secretari general de Salut ho ha atribuït a les mesures aplicades en els darrers dies a Catalunya i ha descartat aixecar-les a curt termini: «No estem en una lògica d'una desescalada immediata». Per aquest motiu, el Govern ha decidit la prorroga de les mesures dues setmanes més, com també és més que probable que faci el mateix la setmana que ve quan venci el termini del confinament perimetral per municipis.

Cal destacar que per plantejar la retirada de les restriccions actuals cal complir tres ítems diferents. Els requisits són tenir un risc de contagi consolidat per sota d'1, que hi hagi un màxim de 1.000 contagis diaris i que no se superin els 300 ingressats a l'UCI. Segons els experts, aquests paràmetres es podrien aconseguir en un mes si se segueixen les mesures.