Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una paradeta gastronòmica a Montblanc, a la Conca de Barberà, durant una fira

El Procicat aclareix què farà amb les mesures davant l'eclosió de nous contagis

El Procicat prorroga les mesures vigents, tot i que asseguren que l'augment de contagis és «preocupant» | Alhora, avalen la reincorporació progressiva a la feina presencial

Compàs d’espera a Catalunya. Mentre les dades de la Covid-19 creixen de nou sense aturador, la vacunació arriba a la seva fase final. L’arribada de l’estiu, però, fa que l’espera agonitzi i les dades del coronavirus es tornin a disparar.

Tot i això, el Procicat aposta de moment per creuar els dits i no endurir cap mesura. Si bé és cert que reconeixen que l’auge de contagis és «preocupant», també ho és que prefereixen mantenir el compàs d’espera.

Avalen la reincorporació laboral

D'altra banda, el Procicat ha aprovat una nova resolució que entrarà en vigor dilluns i que recomana als titulars dels centres de treball públics i privats que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva a la feina presencial. Tot i això, els insta a fomentar el teletreball quan sigui possible.

Cau, per tant, l'obligatorietat de limitar la mobilitat laboral. D'altra banda, es permet un aforament del 70% en instal·lacions esportives d'interior i exterior. En les competicions està permesa la presència de públic amb un màxim de 3.000 persones (aforament 70%).

En el cas de les que siguin a l'aire lliure en equipaments amb capacitat per a més de 15.000 persones. També es permetrà un màxim del 20% de l'aforament, i amb 3.000 persones en seients preassignats.

L'aval al retorn a la feina presencial afectarà a partir de dilluns els treballadors de l'administració de la Generalitat. Segons es va tractar en una reunió amb els sindicats de la Funció Pública, es retornarà progressivament a la presencialitat fins al setembre.

Dos dies de teletreball, i tres presencials

La proposta del Govern és que els treballadors públics que puguin facin 2 dies de teletreball i 3 de presencials. La Secretaria d'Administració i Funció Pública dictarà una instrucció per regular les noves mesures organitzatives i de prevenció i seguretat permetent el retorn als llocs presencials de feina però mantenint, alhora, el treball remot.

En el capítol de l'esport, el Procicat deixa en el 70% l'aforament de gimnasos i equipaments.

Les activitats grupals en espais tancats s'hauran de fer amb mascareta, excepte a la piscina. Només amb un aforament del 50% en instal·lacions sense condicions de ventilació reforçada. Es permet l'ús de vestidors i se substitueix la cita prèvia per un control d'accés.