Els Pastorets del Vendrell.

Tot sobre la profecia del 666, el número de l'Anticrist

T'expliquem els secrets d'aquesta xifra tan temuda

Al planeta, hi ha un gran nombre de racons on es veu el 666 com un número que simbolitza la marca de l'Anticrist, del diable. Sol vincular-se amb Satanàs, amb l'Apocalipsi i amb tota mena de problemes i desgràcies, però a continuació analitzarem el significat que s'amaga rere aquesta xifra tan temuda per veure si realment li hem de tenir por o no.

El sentit del 666 segons el llibre de l'Apocalipsi

Al darrer dels llibres de la Bíblia, anomenat Llibre de les revelacions o Apocalipsi, Sant Joan afirma que «Qui sigui intel·ligent, que calculi la xifra de la bèstia, que és una xifra referida a una persona: sis-cents seixanta-sis»  —versicle 18 del capítol 13.

Per tant, aquestes paraules volen transmetre que amb el número 666 podríem determinar la identitat de la bèstia que tindria un total de set caps i de deu banyes que emergeixen de dins del mar, i que seria una criatura que arribaria de la mà de la fi del món de la manera que ens és familiar. De fet, la bèstia en realitat constitueix una representació del sistema polític que tenim al món que, tal com afirma el versicle 7 del capítol 13, «té poder sobre tota tribu, poble, llengua i nació».

De la mateixa manera, hi ha un altre fragment destacat, el dels versicles 16 i 17 del capítol 13, que ens diu: «I a tots, petits i grans, rics i pobres, esclaus i lliures, els fa portar a la mà dreta o al front un encuny, perquè ningú no pugui comprar ni vendre si no porta l'encuny, és a dir, el nom de la bèstia o la xifra del seu nom».

  La profecía 666: significado del número de la bestia o anticristo
  Tot sobre la xifra 666, relacionada amb l'Anticrist | HOROSCOPOMAGICO.COM
   

  Què vol dir exactament el número 666?

  Dins de la Bíblia, les xifres normalment tenen un valor simbòlic i el número set fa referència a les coses perfectes i totalment completes, així com al Totpoderós. Com a exemple d'això, hi trobem el relat que afirma que el món va ser creat en un total de set dies. En canvi, el sis és un nombre que es relaciona amb les coses imperfectes.

  Per tant, el sis és una xifra que es vincula amb les coses que, amb el creador com a punt de partida, serien defectuoses o que no estan completes. El llibre de Daniel, a més, relaciona aquest número amb els adversaris de la divinitat. En concret, el sis és una xifra que bloqueja portes, que s'oposa al compliment i s'atrinxera dins d'una perspectiva de la realitat que és totalment finita.

  Però, per quina raó hi ha tres sisos? Doncs perquè el número tres és la xifra més rellevant pel que fa a la divinitat, començant per la Trinitat. El tres fa que s'apliqui, en qualsevol nivell de la persona —ànima, cos i esperit—, el principi de la figura.

  El llargmetratge 'The Omen', que en català rep el nom de 'La profecia' i que ens servirà per continuar la nostra anàlisi de la xifra 666 en aquest article, revela que aquest número implicaria l'oposat a la Santa Trinitat. Així doncs, es tractaria de la Diabòlica Trinitat i, en lloc d'estar composta pel Pare, el Fill i l'Esperit Sant, la integrarien el Dimoni, l'Anticrist i el Fals Profeta, que es relacionarien amb les tres criatures que l'Apocalipsi explica que es troben dins de l'abisme: un drac, una bèstia i un fals profeta.

  El 666 fa referència a l'Anticrist, Belzebú o Satanàs? 

  Dins de la Bíblia, s'afirma que els individus porten «l'encuny de la bèstia» quan l'admiren, l'adoren i decideixen seguir-la, com si es tractés d'una mena de culte. Per això, s'associa l'Anticrist amb l'encuny del 666.

  També dins de la Bíblia, el fet de referir-se al front i a la mà ens permet connectar directament amb el Deuteronomi, que amb el seu contingut ens fa veure que l'encuny diabòlic no constitueix una marca concreta al físic de les persones, com un 666 tatuat al damunt de la pell, sinó que es tracta d'un element simbòlic per tal d'identificar les persones que han renunciat a ser fidels al Totpoderós.

  Per aquesta raó, no té sentit que pensem que pel carrer veurem passejar Satanàs, Belzebú o l'Anticrist  i que els identificarem gràcies a una marca física, perquè el 666 ens resultarà impossible de veure. 

  La profecía 666: significado del número de la bestia o anticristo
  El 666 és un element simbòlic per tal d'identificar les persones que han renunciat a ser fidels al Totpoderós| HOROSCOPOMAGICO.COM
   

  El 666 serveix realment per desemmascarar l'Anticrist?

  En funció de tot això que acabem d'explicar, el 666 denota que ni l'Anticrist ni els seus devots donen resposta a les finalitats creatives divines per als humans, i hi ha un gran nombre de persones que han provat de treure l'entrellat de la xifra per tal de fer el descobriment d'algun nom concret que s'hi pugui vincular.

  Per tal de dur a terme la codificació dels textos, era molt normal que les lletres es reemplacessin amb xifres, i alguns estudiosos diuen que la xifra 666 amagaria la personalitat de Neró, l'emperador romà. Durant tota la història, s'ha volgut vincular l'Anticrist també amb figures rellevants de la història, com ara els emperadors Napoleó o Calígula. Al llarg del segle passat, a més, es va fer el càlcul de diversos noms, com ara el de Hitler, fins que van coincidir amb la xifra 666. 

  Sigui com sigui, aquestes temptatives de relacionar la xifra amb els noms d'alguns personatges coneguts tenen problemes per culpa de les metàfores i de la manera en què s'empren les xifres dins de l'Apocalipsi.

  'La profecia', una pel·lícula que du la xifra 666 a la gran pantalla

  El cinema ha ajudat a popularitzar el vincle entre la xifra 666 i l'Anticrist, igual que també ho va fer la cinta 'La profecia', del director Richard Donner. Dins d'aquest llargmetratge, se'ns mostra la història d'un diplomàtic —encarnat per l'actor Gregory Peck i anomenat Robert Torn— que tot just acaba de ser pare quan ha de passar pel tràngol de veure morir el seu nadó. Ara bé, l'hospital que ha atès el part de la seva dona l'anima a adoptar una altra criatura acabada de néixer, òrfena, que ha nascut de les entranyes d'una mare que no té familiars ni un lloc on viure.

  La dona del diplomàtic ignora aquesta substitució, i tots dos tenen cura del petit infant, anomenat Damien, fins que un bon dia la criatura comença a actuar d'una manera ben fosca i poc convencional. Aleshores, un sacerdot anuncia al diplomàtic que, en realitat, en Damien és l'Anticrist, i que té la intenció d'acabar amb la humanitat. De fet, una de les escenes més famoses de la pel·lícula es produeix quan l'home li talla els cabells al menut i troba que, a sota del gran feix de cabells que té, hi ha l'encuny del 666.

  Després d'aquest llargmetratge, se'n van fer tres més que van ser seqüeles seves: un d'ells mostrava el menut quan era adolescent, el segon ens el presentava a l'edat adulta i el tercer ens donava a conèixer la filla de l'Anticrist, la Delia. L'any 2006 es va fer una versió nova de la pel·lícula, amb el títol de 'La profecia 666', que va estrenar-se precisament el dia 6/6/6, amb tota la intenció.

  Igualment, la xifra 666 també ha servit per presentar un gran nombre d'altres llargmetratges, com a reclam. D'aquest recull tan extens, podem destacar l'obra 'The mark of the beast', al voltant d'una secta vinculada amb el satanisme que decideix dur a terme el segrest d'una dona per tal de perpetrar-ne el sacrifici.

  També et pot interessar...

  • Les 8 religions amb més seguidors del món
  • Tot sobre Sant Miquel Arcàngel, que va vèncer Satanàs
  • Recull de 18 noms de dimonis i diables