El ministeri de Sanitat restringirà el consum d'alcohol i les noves formes de consum de tabac

La ministra ha alertat del risc per a la salut que suposa consumir aquestes substàncies

María Luisa Carcedo, ministra de Sanidad
El ministeri de Sanitat restringirà el consum d'alcohol i les noves formes de consum de tabac | Twitter

En un acte aquest passat dilluns a Gijón, la ministra de Sanitat, María Luisa Carccedo, va avançar la voluntat del govern espanyol de restringir el consum d'alcohol i les noves formes de consum de tabac.

Carcedo va explicar que el Govern prepara una nova llei contra el consum del tabac dirigida especialment al consum d'aquest entre els menors, mentre que s'estudiarà a fons la varietat d'aparells destinats a aquest ús, ja que «hi ha d'altres substàncies molt perilloses que es troben en els nous dispositius».

Tanmateix, la ministra de Sanitat defensa el Pla Nacional de Drogues com a instrument principal per a la prevenció, i remarca la necessitat d'intensificar l'aplicació de la normativa actual, de la qual s'han detectat incompliments, especialment en el sector de l'hostaleria, i situant les terrasses com a cavall de batalla principal: «Les terrasses són un espai on es pot acumular fum i hi pot haver risc per als fumadors passius».

Augment del consum en dones i menors

La ministra de Sanitat ha alertat sobre el risc que suposa el consum de les «drogues legals», en una tendència a l'alça especialment pel que fa a les dones i els adolescents; un consum que dispara el risc de tenir càncer i que en el cas dels menors és encara més perjudicial a mitjà i llarg termini.

Per la seva banda, entre els homes s'ha detectat un augment del consum de cànnabis, una droga il·legal que provoca «greus trencaments en la vida personal, social, econòmica, familiar i laboral dels addictes».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari