El Govern vol que el preu mínim del tabac sigui el doble de l'actual

Juntament amb la nova llei d'addiccions pretén reduir el consum del tabac
La Generalitat vol aconseguir que es redueixi el consum de tabac
La Generalitat vol aconseguir que es redueixi el consum de tabac | Cedida

Fa pocs dies es va anunciar que el Govern volia apujar el preu del tabac per tal de reduir-ne el consum i frenar l'augment de fumadors que s'ha detectat. Segons ha explicat 'Rac1', Salut vol fixar un preu mínim per a la venda del tabac que sigui el doble de l'actual. Aquesta és una de les mesures que es volen impulsar juntament amb la tramitació d'una nova llei d'Addicions que es preveu que estigui redactada al gener.

 

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha assenyalat que l'increment del preu hauria de ser a banda dels impostos perquè es vegi que és per salut i no per recaptar més diners. Aquesta llei d'Addiccions pretén endurir el reglament del tabac i augmentar les seves restriccions. La llei podria prohibir que es fumi a les terrasses, a les parades d'autobús i als cotxes, segons recull 'NacióDigital'. 

 

Les cigarretes electròniques amb nicotina podrien ser la causa de les convulsions
La nova llei preveu regular les noves formes de consumir tabac com són les cigarretes electròniques  | PENNLIVE

 

Regular els nous dispositius per a fumadors

Amb la nova llei d'Addiccions Salut vol adaptar la legislació a les noves formes de consumir tabac i, per tant, es regularan els nous dispositius per a fumadors com són les cigarretes electròniques i el tabac sense combustió. També es preveu ampliar la prohibició de fumar en espais públics tot afegint les instal·lacions esportives a l'aire lliure, l'exterior de les parades del transport públic i a l'interior dels vehicles privats.

 

A més el perímetre de prohibició de fumar als centres sanitaris, d'ensenyament i dependències de l'Administració pública pujarà fins als cinc metres. D'altra banda, la nova llei també incorporarà les drogues, l'alcoholisme i les noves tecnologies.

 

Mentre no s'enllesteix la nova llei el Govern vol impulsar noves accions per reduir el consum del tabac tot evitant l'exposició al fum i creant espais socials lliures de tabac. També vol prevenir el tabaquisme en joves tot promovent el seu abandonament i incorporant la perspectiva de gènere i classe social. 

 

També et pot interessar...Comentaris
Maribel
Ho fan per recaptar diners i així poder apanar als menas i als inmigrants, això es el q penso
Locos
Sisi pero se va a seguir vendiendo dejsrse de subir el doble y tanto prohbir tabaco ilegal y fuera pero no intereresa proibirlo cojones y si no hay no se fuma pands de encocados

envia el comentari