ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

El Rector de la UPC es disfressa de Harry Potter per acomiadar el curs

Francesc Torres s'està convertint en tot un mite de la Politècnica, i en anteriors ocasions ja ha creat vídeos ambientats en altres sagues mítiques que han causat furor entre l'alumnat
El Rector de la UPC es disfressa de Harry Potter per acomiadar el curs universitari | Pixabay

 

La UPC té una manera totalment innovadora i peculiar a l'hora d'acomiadar el curs universitari. El seu Rector, Francesc Torres, s'està convertint en una figura d'allò més emblemàtica gràcies a l'originalitat que caracteritza els seus vídeos, els quals estan sempre basats en les sagues més populars i mítiques dels últims temps, tal com recull 'El Periódico'. Enguany, Torres s'ha servit de tot un fenomen dels anys 90 per desitjar un feliç estiu als seus alumnes: el de l'univers de Harry Potter.

 

Torres es vesteix d'Albus Dumbledore per donar la benvinguda a l'estiu

Amb una banda sonora que evoca les pel·lícules del mag més famós de tots els temps, al Rector de la Politècnica no li ha tremolat el pols a l'hora d'enfundar-se una túnica força similar a les que més d'un cop ha vestit el director de Hogwarts, Albus Dumbledore. No només això, sinó que tot el discurs del vídeo se sustenta en conceptes creats per JK Rowling per a revestir i donar consistència a aquest món màgic.

 

«Amics, companyes, companys, arriba l'estiu i com cada any enfilem el final del curs. L'enginyeria, les ciències i l'arquitectura són la màgia blanca que transforma el món; la màgia que millora les nostres vides». Amb aquestes paraules, Torres dona el tret de sortida a un dels períodes més esperats per qualsevol estudiant, mentre apareix a diferents llocs del campus universitari.

 

El discurs continua de la següent manera: «Com a aprenents de mag, us heu esmerçat per dominar els llenguatges ocults de les ciències, la tècnica i la tecnologia. Aspireu a dominar els encanteris de la matemàtica, els viaranys de la informàtica, pocions, sortilegis, i forces ocultes».

 

 

«És l'hora de desar els apunts, plens de símbols i de conjurs»

Respecte al centre en si, el Rector fa patent que «com a universitat pública, som depositaris de coneixements ancestrals, però també responsables de les noves revelacions. La màgia de pertànyer a la gran comunitat d'UPC és la força que ens uneix; la força que ens empeny a seguir transitant el camí de la integritat, el camí de la saviesa».

 

Amb tot, Torres deixa clar el següent: «Companys, col·legues, confrares, ara és l'hora de desar els apunts, plens de símbols i conjurs». Però, com és sabut, totes les coses bones tenen la seva fi i, tal com ha fet patent el Rector, «el setembre ens retrobarem per a reprendre junts aquest viatge interminable, però apassionant, cap allà on ningú ha estat mai».

 

El discurs acaba amb les següents paraules: «Us desitjo que, en el repòs de les vacances, trobeu pau per l'esperit i lucidesa a l'enteniment. Us desitjo un estiu ben ben ple de màgia. Cuideu-vos de tot mal. Lumos màxima!».

 

Ja va encarnar els papers de Luke Skywalker i Indiana Jones

Com ja hem dit anteriorment, no és el primer cop que Francesc Torres du a terme una creació similar. L'any passat es va enfundar la disfressa de Luke Skywalker, i va utilitzar símils d''Star Wars' per fer encara més divertit l'inici de l'estiu.

 

 

Quelcom similar va passar quan Torres va presentar la seva candidatura com a Rector de la UPC. Aleshores, es va decantar per un personatge conegut per algunes generacions més: el mític Indiana Jones.  

 

 

 

 

També et pot interessar...