Nostradamus és un dels adivins més prolífics de la història

La profecia de Nostradamus que anunciava la pandèmia de coronavirus

A les xarxes s'ha fet viral un text atribuït a Nostradamus que profetitza l'arribada del coronavirus el 2020

Nostradamus és un dels profetes més cèlebres de la història, ja que va endevinar fets històrics 450 anys després de la seva mort com són  l’assassinat de Kennedy, l’ascens d’Adolf Hitler, la guerra civil espanyola o les bombes de Nagasaky i Hiroshima.  Des de fa dies, les xarxes apunten que Nostradamus hauria predit la crisi del  coronavirus, i mostren un text que s’hauria trobat en els seus escrits i que parlaria de l’arribada d’un virus mortal  que arrasaria la humanitat.

 

La predicció de Nostradamus sobre el coronavirus

El text en qüestió diu: ‘I en l’any dels bessons/sorgirà una reina des de l’Orient/que estendrà la seva plaga/des dels éssers de la nit/fins als homes del crepuscle/per a culminar a l’ombra de la ruïna’.

Segons el citat text, l’any dels bessons faria referència al 2020, la reina es referiria al coronavirus, i Orient seria l’origen del focus, la ciutat de  Wuhan. Respecte als éssers de la nit, podria referir-se als ratpenats que transmeten el virus als ancians, és a dir, els homes del crepuscle. Segons això, tot quadraria, però, és certa aquesta profecia de Nostradamus  sobre el coronavirus?

Tota la veritat

Els experts però, han llançat per l’aire totes les esperances dels més supersticiosos, afirmant que aquesta predicció és  completament falsa. La citada predicció no es trobaria entre cap dels seus quaderns, si no que hauria estat inventada expressament per algun motivat que ho ha esbombat a través de les xarxes socials, convertint-se en viral.

Tot i això, sí que s’ha trobat un text verídic i autèntic de Nostradamus que podria ser profètic sobre el coronavirus, i que diu: ‘La gran plaga de la ciutat marítima no cessarà fins que vingui la mort de la sang justa, condemnada per un preu sense crim, de la gran dama indignada per la simulació’.

Els experts assenyalen que encara que Wuhan no té mar, la denominació ‘ciutat marítima’ de  Nostradamus podria fer referència a alguna altra ciutat afectada pel coronavirus que hagués vist a la seva profecia com  Hong Kong o Xangai, o que fins i tot es podria haver confós pel peix del mercat d’animals d’on es creu que prové el virus.

A molts no els acaba de fer el pes aquesta afirmació i veuen massa incongruències entre la profecia i la realitat, però molts altres comencen a creure que Nostradamus la va encertar.